7 hónapnál régebbi cikk

Te kitalálod, hogy melyik dalt írta mesterséges intelligencia és melyiket ember?
Te kitalálod, hogy melyik dalt írta mesterséges intelligencia és melyiket ember?

A 2023-as Dalszerzők Napja alkalmából az Artisjus érdekes kísérletre vállalkozott: egy MI által írt dal „küzd meg” egy hús-vér dalszerző páros szerzeményével.

Dalszerzők vs. MI címmel izgalmas kísérletet indított el weboldalán az ARTISJUS Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület: három dal közül kell megtippelnünk, hogy melyiket hozta létre mesterséges intelligencia és melyiket hús-vér ember.

"Október 8-án a dalszerzőket ünnepeljük. Azokat, akik belső világukat osztják meg velünk dalaikban, hogy így adjanak örömet, erőt, kapaszkodót. Vajon a mesterséges intelligencia is képes emberi érzések és gondolatok kifejezésére?" - teszik fel a kérdést a kísérlet kapcsán. 

Ha a dalszerzést gép végzi, de az elkészült dalokat már egy zenekar játssza el, akkor még felismerhető a mesterséges intelligencia kéznyoma?

Az oldalra feltett három dalból kettőt írt a mesterséges intelligencia és egyet száz százalékban emberek alkottak, amelyeket ide kattintva tudunk meghallgatni, majd megtippelni, hogy melyik melyik lehet. Sajnos választ egyből nem kapunk, ugyanis a szavazás végeredményét és a helyes megfejtéseket október 8. után küldik majd el.

Borítókép: pexels.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek