6 hónapnál régebbi cikk

Átalakulóban a Tóparti
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Átalakulóban a Tóparti

Jól haladnak a Tóparti Gimnázium épületének felújítási munkálatai. Az épületet szerkezetig bontották és elindulhat az építkezés.

A beruházás több mint 3 milliárd forintos kormányzati támogatásból valósul meg a Modern Városok Program keretében. A Tóparti Gimnázium felújítása kívül-belül folyamatban van, az átalakulás  már látványos. Székesfehérvár oktatási intézményei a Modern Városok Programnak köszönhetően újulnak meg folyamatosan. A Tóparti Gimnázium teljes felújítására több mint 3 milliárd forint támogatást biztosított a kormány.

"Teljes egészében megújul a Tóparti. Mind a tantermeket, mind a közösségi tereket, szociális blokkokat, tanárikat, mind a tornatermet érintően. Egy kicsit a környezete is, hiszen A Szabadművelődés Háza irányában használt terület is megújításra kerül. Látszik is, hogy kívülről A Szabadművelődés Háza és a Tópartinak ez a régi, patinás burkolata is, ami nagyon speciálissá tette ezt az épületet, visszanyeri eredeti pompáját"- tájékoztatott Cser-Palkovics András.

A polgármester hozzátette, az épület felújítási munkálatain kívül az eszközbeszerzés is a beruházás része. Az átadás határideje 2024 tavasza. 

"Az Arany János Iskola után a Tóparti Gimnázium teljes felújítása történik jelen pillanatban. Három ütemben fog megújulni a gimnázium. Az első ütemben a tornatermi szárny fog megújulni, teljes nyílászáró cserék lesznek, a falburkolat és a padlóburkolat teljesen meg fog újulni." - ismertette az épületfelújítás körülményeit Kovács Zsoltné a terület önkormányzati képviselője. 

A Tópartis diákok az idei tanévet a Bory Jenő Általános Iskola egykori épületében kezdték meg. A felújítás előkészületei ugyanis már a nyáron megkezdődtek. 

"Szerencsére most is nagy diáksereggel büszkélkedhetünk, hiszen 702 tanuló volt, akikkel átköltöztünk a Tolnai épületébe, átadva viszont a munkaterületnek ezt az épületet. Nagyon örülünk, hogy egy szép, modernizált iskolába tudunk majd visszatérni."- mondta el Vizi László Tamásné, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium igazgatója. 

Az igazgató hozzátette, bár az épület tavaszra elkészül, várhatóan majd csak a következő tanévet kezdik meg modern körülmények között. Az iskolafelújítások folytatódnak. A Tópartihoz hasonlóan a Kodolányi Gimnázium Ybl épülete is teljesen megújul. A munkaterületet napokon belül átadják a kivitelezőnek. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek