6 hónapnál régebbi cikk

Botlott a Volán, rangadót nyertek a MÁV Előre női röpisei
Fehérvár Médiacentrum fotója
MÁV Előre SC
Botlott a Volán, rangadót nyertek a MÁV Előre női röpisei

A jégkorongosok ötmeccses nyerő szériája az edzőváltás után egyre acélosabb HC Bozen ellen hazai pályán szakadt meg, a röplabdás hölgyek viszont a harmadik bajnokijukat is behúzták, nem éppen könnyen, de nagyot küzdve.

Az elmúlt 10 mérkőzésükből 9 alkalommal győztesen hagyták el a jeget a Hydro Fehérvár AV19 hokisai az osztrák bázisú ICEHL-ben, ebből ötöt zsinórban egymás után nyertek meg. A remek széria pénteken este éppen hazai pályán a szezont nagyon gyengén kezdő, de Glen Hanlon vezetőedző érkezése óta jó szériát futó, sorozatban éppen harmadik győzelmét arató HC Bozen ellen szakadt meg. A dél-tiroliak remek kapusteljesítménnyel és védekezéssel 2:1-re diadalmaskodtak. A hazai becsületgól Stipsicz nevéhez fűződik.

A mostani nullázás ellenére tartja második pozícióját a tabellán a Volán, amely legközelebb vasárnap (október 29.) 16.00 órakor a szintén dél-tiroli olasz gárda, a Pustertal (Pusteria) vendége lesz.

Nem volt sikerélménye a "nagyokkal" párhuzamosan, de Miskolcon szereplő Erste Liga-gárdának, a FEHA19-nek sem, miután 3:1-re kikapott a DVTK Jegesmedvéktől.

A MÁV Előre Foxconn női röplabdázói biztosították a pénteki pozitív eredményt a székesfehérvári sport szerelmeseinek, miután hatalmas csatában 3:2-re legyőzték a VOK-ban az élcsapatnak számító Kaposvári NRC-t. 

Lukasz Przybylak vezetőedző nyáron teljesen újjászervezett alakulata az amerikai légiós, a 22 pontig jutó Maia Dvoracek, valamint a rutinos, korábbi sokszoros válogatott Pallag Ágnes vezérletével vitte sikerre harmadik meccsét az Extraliga idei szezonjában, igaz, most is, ahogy legutóbb a Szent Benedek RA ellen is "csak" 2 pontot ért a 3:2-es győzelem.

Összességében hozza az elvártakat a Loki, amely mindhárom mérkőzését olyan ellenféllel szemben nyerte meg, amely egyaránt a bajnokság első felébe pályázik, s a tavalyi szezonban oda-vissza verte a fehérvári alakulatot.

A MÁV Előre Foxconn következő feladata sem lesz kicsi, ugyanis november 4-én, szombaton 18.00 órakor az elmúlt évtized legeredményesebb honi csapata, Swietelsky-Békéscsaba otthonában lépnek pályára.  

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek