2 hónapnál régebbi cikk

Miskolci sikerrel élen a MÁV Előre Foxconn!
Fehérvár Médiacentrum fotója
MÁV Előre SC
Miskolci sikerrel élen a MÁV Előre Foxconn!

Nem volt sétagalopp, de a mérkőzés nagyobb részében tartalékosan és energiatakarékos üzemmódban is sima győzelemmel szerzett fontos 3 pontot a fehérvári férfi röplabda csapat az Extraligában.

A hétközi két nemzetközi kupamérkőzése után fáradtan, ám így is esélyesként lépett pályára Miskolcon a MEAFC vendégeként a férfi röplabda Extraligában a MÁV Előre Foxconn. A székesfehérvári alakulat nem is hagyta cserben a papírformát, simán, 3-1-ra győzött és átvette a vezetést a tabellán a Kaposvártól, kiegyenlítve a két csapat mérkőzésszámát.

Az első szett elején bealudt a Loki, a hazaiak elléptek 5-1-re, s 16-15-ig többnyire náluk maradt a vezetés. Ekkor aztán "odacsapott" Dávid Zoltán együttese, futott egy 10-4-es szakaszt és el is vitte 25-20-ra a nyitó játékrészt. 

A másodikban is energiatakarékos üzemmódban röpiztek Pestiék, ennek ellenére végig náluk volt az előny, és 25-22-re meg is nyerték a játszmát. Ezt követően a záró szettben az ekkor már szinte végig pályán lévő Fazekas Balázs és Szabó Vilmos vezérletével nagyon simán, 25-13-ra húzták be a játékrészt, egyben a meccset is.

Összességében Koci 11, Ambrus és Tomanóczy 9-9, Szabó 8, Pesti 7 pontot szerzett, de utóbbi a záró szettben már nem volt pályán, miként a kulcsjátékosok közül Janke sem, aki végig pihent.

A MÁV Előre Foxconn a 17. körben átvette a vezetést a tabellán a Kaposvártól, amely ugyanúgy 16 győzelemmel és egyetlen vereséggel áll, de a Lokinak 1 ponttal többje van. Mindazonáltal az alapszakasz-elsőségről várhatóan a Fino Kaposvár - MÁV Előre Foxconn rangadó dönt, amelyre február 22-én, csütörtökön 18.00 órakor kerül sor. Aki itt nyer, komoly lépéselőnybe kerül az első helyért vívott csatában.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek