3 hónapnál régebbi cikk

Újabb Loki-siker mellé FEHA19-vereség
Fehérvár Médiacentrum fotója
MÁV Előre SC
Újabb Loki-siker mellé FEHA19-vereség

Két papírforma eredménnyel zárult a hét: a MÁV Előre férfi röpisei esélyesként simán győztek a sereghajtó DKSE vendégeként, a FEHA19 hokis ifjoncai pedig a favorit, listavezető Fraditól szenvedtek vereséget.

A szombati, kissé meglepő hazai küszködés, a nehéz, 3-2-es győzelem a MAFC-BME ellen 1 pontjába került (a bajnoki szezon első vesztett pontja volt ez!) a MÁV Előre Foxconnak a férfi röplabda Extraligában. Ezek után vasárnap már a sereghajtó DKSE vendégeként kellett a  kötelező 3 pontot besöpörni Dunaújvárosban. Ez sikerült is, bár egy szettet elvesztett a fehérvári egylet, "csak" 3-1-re nyert, ezen a találkozón a teljes tartaléksor szerepelt, a kulcsjátékosok "kiülték" a meccset a kispadon.

A szokásos pontgyárosok - Koci, Janke, Pesti - hiányában ezúttal a kevés játéklehetősége ellenére is remekül beszálló Boa Szabolcs volt az ász a pakliban, amit 27 pontja ékesen bizonyított. Mellette még a 17 egységet "összekalapáló" Fazekas és a 11 pontos Sebestyén is kiváló teljesítményt nyújtott.

A lényeg a 3 pont, amellyel úgy áll a 3. helyen a mind a kilenc találkozóját győzelemmel abszolváló alakulat, hogy a mezőny többi tagja 3 meccsel többet játszott. A következő fordulókban lehet tovább zárkózni, azonban előbb szerdán (január 10.) a VOK Sportcsarnokban, ahol a Magyar Kupa negyeddöntőjében a bajnoki címvédő Kaposvárt látják majd vendégül a párharc első összecsapásán. 

December eleje óta nem tud nyerni az Erste Ligában a Fehérvár Hockey Academy (FEHA19) csapata. Anatolij Bogdanov alakulata ezúttal Ajkán, a helyi jégcsarnok népszerűsítése okán fogadta "hazai pályán" a listavezető Ferencvárost és kapott ki 4-1-re, így nem tudott elmozdulni az utolsó helyről.

Az elején viszonylag gyorsan ellépett a Fradi két góllal, de Blasko emberelőnyben gyorsan szépített. Innentől kezdve azonban már nem sikerült semmi az ellenfél kapuja előtt a fehérvári fiataloknak, míg az FTC a második játékrész - egyben a mérkőzés - közepén két gyors találattal pontot tett minden kérdés végére...

A FEHA19 hokisai jól küzdöttek, de támadásban jobb koncentráció - és persze szerencse - kell ahhoz, hogy elmozduljanak a 10. helyről és a holtpontról. Ehhez az első lépést mindjárt kedden Budapesten a Tüskecsarnokban, éppen a Ferencváros ellen tehetik meg a 18.30-kor kezdődő újabb összecsapáson.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek