3 hónapnál régebbi cikk

Rangadót nyert a MÁV Előre, de győzött a Volán és az Alba is
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pénzügyőr SE
Rangadót nyert a MÁV Előre, de győzött a Volán és az Alba is

A Loki férfi röplabdásai a Magyar Kupa címvédőjét, a tavalyi bajnoki bronzérmest verték könnyedén idegenben is, de a Volán hokisai és az Alba Fehérvár kosarasai is magabiztos, egyben nagyon fontos győzelmeket arattak szombaton.

Gyorsan változik a világ mifelénk a férfi röplabdázóknál: 2 éve még a Pénzügyőr volt az Extraliga bajnoka és a Magyar Kupa győztes, amikor a MÁV Előre még a második vonalban küzdött a feljutásért, ma pedig ott tartunk, hogy a székesfehérvári gárda lépett pályára és nyert is esélyesként 3-0-ra a PSE otthonában. Ezzel a tizedik meccsét is behúzta a Loki és csak azért áll a 3. helyen, mert az előtte 1, illetve 4 ponttal álló DEAC, Kaposvár duó két mérkőzéssel előrébb tart.

A budapesti összecsapáson mindkét gárdának voltak hiányzói, a MÁV Előrének több is, mivel betegség és kisebb sérülés okán három kulcsjátékosa sem lépett pályára. Sebaj, a helyettesek tökéletesen megoldották feladatukat és a vártnál is magabiztosabban 25-19, 25-15 és 25-19-re hozva a három szettet, könnyedén diadalmaskodott a kék-fehér egylet.

Tulajdonképpen a harmadik szett elejétől eltekintve végig vezetve, erődemonstráló győzelmet aratott a Loki, amelyben Koci 14, Pesti 13, Tomanóczy és Boa 8-8, Eke 6 pontot szerzett.

Január 20-án, szombaton újabb komoly rangadó vár Dávid Zoltán alakulatára, amely a Kecskeméti RC vendége lesz 19.00 órakor a Messzi István Sportcsarnokban.

Az ötös verségszéria és az összesen hét találkozót számláló rossz szériát követően megtört az átok, két év után tudta pénteken legyőzni a címvédő Salzburgot a Hydro Fehérvár AV19 az ICEHL-ben, ez a 4-2-es bravúr pedig visszatérítette a győzelmek ösvényére Kiss Dávid alakulatát. A Volán szombaton este a dél-tiroli HC Pustertalt verték Háriék 2-1-ra Kuralt és Atkinson góljaival, ezzel pedig fellépett a tabella 2. helyére, egy ponttal lemaradva a Klagenfurttól. Mivel vasárnap este a rekordbajnok és a címvédő Red Bull Salzburg egymás ellen játszik, a fehérvári csapat mindenképpen nyer, mert valamelyik csapat pontokat veszít a két legnagyobb rivális közül.

A kék-fehér hokisok megküzdöttek az olasz alakulattal, amely igen stabil együttessé érett erre az idényre, nem áll messze a felsőháztól, s igen jó hokit is játszik. A FAV19 most annyival volt jobb, hogy a kapuban Roy lehúzta a rolót, "shutoutot" ért el (38 lövésből sem kapott gólt), és elől a helyzeteiből kettőt értékesítettek játékosai, mag a vendégeknek most semmi sem sikerült.

A vezetést küzdelmes és gól nélküli első 20 percet követően a 35. percben szerezte meg Atkinson, McGauley szép előkészítését követően, majd a 44. minutumban Kuralt növelte kettőre a hazai fórt remekbe szabott bombájával. Ezúttal Leavensé volt a gólpassz. A hajrában - ahogy az egész meccsen - hiába lőtt, próbálkozott rendesen a Pustertal, vagy Roy védett, vagy pontatlan volt a befejezés.

Most 6 napot pihenhetnek Bartalisék, akik majd 19-én, pénteken este Bolzanóban, alig egy nappal később pedig Asiagóban lépnek jégre az újabb sikerek reményében.

Az új esztendőben sem igazán lassít a férfi kosárlabda NB I felsőházában az Arconic-Alba Fehérvár. Az újra bajnoki döntőbe pályázó alakulat Oroszlányban folytatta menetelését, ahol egy parádés utolsó negyeddel húzta be a meccset 106-88-ra. A kék-fehérek közül Chambers 22, Roberts 21, Vojvoda 20, Philmore 17, Dickey 10 pontot dobott, ők húzták leginkább az Alba szekerét győztes irányba.

Az első percekben gyorsan ellépett a fehérvári egylet 10 ponttal, majd ébredeztek a hazaiak, akik csak a második játékrészben pörögtek fel igazán, de akkor nagyon, így nemcsak utolérték a vendégeket, de át is vették a vezetést a remekül játszó Thomas vezérletével. A nagyszünetben 4 ponttal járt előrébb az oroszlányi csapat, amely még a záró etapot is minimális, 2 pontos előnnyel kezdte.

Ekkor jött egy 0-7-es széria, ami után már nem tudott újítani Váradi Kornél alakulata, sőt, az Alba húzott el, amely végül simán, 18 pontos különbséggel abszolválta a mérkőzést, főleg Chamber és Roberts remek produkciójának köszönhetően.

Alejandro Zubillaga együttese ezzel tartja a lépést a Falcóval, 14 győzelemmel és 2 vereséggel áll a tabella 2. helyén, utcahosszal, 5 győzelemnyi előnnyel a 3. helyezett Szolnok előtt. A következő találkozón, haza környezetben a KTE lesz Vojvodáék ellenfele január 20-án, szombaton 17.00 órakor.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek