6 hónapnál régebbi cikk

MÁV Előre Foxconn: remek belépő Európába
·Sportröplabda·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MÁV Előre Foxconn
MÁV Előre Foxconn: remek belépő Európába
·Sportröplabda·Utolsó frissítés: undefined

A székesfehérvári röplabdások a 115 éves klub történetének első nemzetközi kupamérkőzését vívták, sikerrel, tapsra ragadtatva a tatabányai multicsarnok 1200 nézőjét.

Kiválóan kezdte meg szereplését a CEV Challenge Cup 1. fordulójában a MÁV Előre Foxconn férfi röplabda csapata. A székesfehérvári együttes az osztrák VCA Amstetten Niederösterreich gárdáját múlta felül 3:0-ra, így igen kecsegtető helyzetből várhatja a jövő heti visszavágót.

Az első játszmában erőt demonstrált Dávid Zoltán igen motivált csapata, nagyon simán, 25:14-re nyert Koci, Pesti és Ambrus kiváló játékával, bár a pozitív jelzőre minden pályán lévő fehérvári röpis rászolgált, csak jó és még jobb teljesítmények voltak ekkor a csapatban.

A második és harmadik szettek szorosabban alakultak, ám

a Loki játékosai a legfontosabb pillanatokban mindig jobban döntöttek, mint a "sógorok", ezért feltétlenül megérdemelt a sima, háromszettes győzelem.

Összességében magabiztosan diadalmaskodott a fehérvári csapat, amelyben ezúttal is Pesti Marcell és az albán légiós, Redjo Koci vitte a prímet a pontszerzésben 20, illetve 15 egységgel.

A visszavágó november 1-jén, szerdán lesz az alsó-ausztriai Amstettenben (Bécs és Salzburg között félúton helyezkedik el a kisváros, 210 km-re a magyar határtól) , a Johann Pölz Halléban 18.00 órakor.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek