5 hónapnál régebbi cikk

Megszakadt az Alba, tovább nyúlik a MÁV Előre győzelmi sorozata
Fehérvár Médiacentrum fotója
CEV
Megszakadt az Alba, tovább nyúlik a MÁV Előre győzelmi sorozata

A fehérvári kosarasok az első negyedben még tartották a lépést esélyesebb riválisukkal, de a folytatásban jobbak voltak a szombathelyiek és behúzták a bajnoki derbit, a röplabdások viszont továbbra is hibátlanok, szerda este nemzetközi porondon tették le nyomatékosan a névjegyüket svájci sikerükkel.

Továbbra sem tud hibázni a MÁV Előre Foxconn férfi röplabda csapata, Dávid Zoltán vezetőedző alakulata ebben az idényben a 13. tétmérkőzésén is diadalmaskodott, ami egyben a legértékesebb, mert ez nyolcaddöntőbe jutást ért a CEV Challenge-kupában! A fehérvári egylet Svájcban a Volley Näfels vendégeként 3-1-re nyert, összesítésben ez kettős győzelmet ért 6-3-as játszmaaránnyal.

A Lokiból ezúttal is kiemelkedett Pesti Marcell, aki 16, Redjo Koci, aki 10 és Christian Janke, aki 8 pontot szerzett. A MÁV Előre végig koncentrált röplabdát mutatott, tudta, hogy a hazai 3-2 után nem fér bele egyetlen lazább játszma sem, és bár egyet végül a hazaiak nyertek, összességben a találkozót és a párharcot - teljesen megérdemelten - a fehérvári gárda.

A MÁV Előre Foxconn következő ellenfele a nyolcaddöntőben a spanyol Club Voleibol Teruel lesz, amely egy szlovén csapattal szemben jutott tovább. A párharc első fordulóját Spanyolországban játsszák, december második hetében, míg a visszavágót a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban rendezik december 21-én. 

Az első kilenc mérkőzésén hibátlan maradt a bajnokságban az Arconic-Alba Fehérvár férfi kosárlabda csapata, míg a címvédő Falco korán összeszedett egy vereséget, így csak loholt a tabellán Alejandro Zubillaga csapata után. Ez nyilvánvalóan alaposan felpaprikázta a honi mezőny messze legerősebb állományú alakulatát, ráadásul még jól is játszott, miközben az Alba az első negyed után összeomlott a két egylet szerda esti vasi rangadóján, így végül egy komoly pofonba szaladva 108-75-ös zakóval adta át a múltnak a veretlenségét, a Falcónak pedig a listavezető helyét.

Az Albában ezúttal (is) a 14 pontos Chambers produkciója volt elsődlegesen dicsérhető, miként a szintén 14 egységig jutó Vojvoda, a 16 pontot termelő Barnett és a 12 pontos Philmore is igyekezett, de ez most kevés volt.

A Falco erőt demonstrált, de ha ebből az lesz, mint tavaly, hogy majd a döntőben vívnak kiélezett csatákat, azt alighanem fehérvári oldalon mindenki aláírná.

A kilences győzelmi sorozat tehát odalett, ám lehet kezdeni egy újat. Ehhez az első lépést a Sopron ellen hazai környezetben lehet megtenni szombaton (december 2.) 19.30-kor.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek