2 hónapnál régebbi cikk

MÁV Előre Foxconn: Két kulcsmeccs, két vereség
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fino Kaposvár
MÁV Előre Foxconn: Két kulcsmeccs, két vereség

Sem a fehérvári női, sem pedig a férfi röplabdások nem tudták sikerrel abszolválni a csütörtök esti rangadójukat, így igen nehéz helyzetbe kerültek.

Hiába volt az előzetes fogadkozás, a MÁV Előre Foxconn mindkét, éremre hajtó alakulata kikapott az Extraligában. A hölgyek egészen nehéz helyzetbe kerültek a negyeddöntőben, mert a hazai meglepetésvereség után idegenben is kikaptak a Nyíregyházától, így a pályaelőny elvesztését követően már csak egyetlen vereségre vannak felsőházi és érmes reményeik totális szertefoszlásától. A férfiak megszorongatták ugyan a Kaposvárt, de az 1-3-ért nem jár pont, így már nem a saját kezükben van a sorsuk az alapszakasz-elsőségért vívott csatában.

A fehérvári lányok-asszonyok ugyanolyan hatalmas és érthetetlen összeomlást produkáltak, mint az alapszakasz zárómeccsén, alig 3 hete, amikor éppen Szabolcsban buktak el 2-0-ás vezetés után. Most az első szettben Lukasz Przybylak csapata szinte lesöpörte a pályáról vendéglátóját, 25-7-re (!!!) nyert, de ettől nem a lélektani előnyben lévő kék-fehérek, hanem a hazaiak kaptak szárnyra és simán, 25-16-ra behúzták a következő játszmát.

A harmadik etapban szinte végig fej-fej mellett haladtak a küzdő felek, 23-21 után aztán Kocic pontjánál a védekezés volt rossz, majd meccslabdánál Matos támadásban hibázott, eldöntve ezzel a találkozót, és jó eséllyel a párharcot, mert ilyen lélektani hátrányból több, mint nehéz visszajönni. Hétfőn (február 26.) a VOK-ban 17.00 órakor kezdődő harmadik mérkőzésen kötelező lenne a hazai siker, de ehhez meg kell fejtenie Przybylak edzőnek, hogy mitől omlik úgy össze a csapata, ahogy a Nyíregyháza ellen immár sorozatban.

A MÁV Előre Foxconn férfi gárdája a vasárnapi hazai 2-3 után úgy utazott a somogyi megyeszékhelyre, hogy a Magyar Kupában már sikerült ebben az idényben már nyernie 3-2-re, miért ne jöhetne ez most is össze? Mert egy siker most nagyon közel hozta volna az alapszakasz-elsőséget.

A bizakodás az első két szettet követően méginkább fokozódott, mivel ahogy az elsőt a hazaiak, úgy a másodikat a Loki nyerte meg szoros csatában 25-22-re, és a Kaposvártól igen komoly erőfeszítéseket követelt meg az, hogy újra át tudja venni a vezetést. Ez a negyedik - és mint kiderült, utolsó - játszmában kamatozott a leginkább, mivel ezúttal a játékrész második felében már a Kaposvár volt az összeszedettebb, pontosabb és nyert 25-20-ra, összességében 3-1-re, "természetesen" a 29 pontos Baróti vezérletével.

A fehérvári alakulatnak nem fért bele, hogy első számú ásza, pontgyárosa, Redjo Koci éppen most produkálja a leggyengébb meccsét. Azon felül, hogy csak 7 pontot szerzett az átlag 14-15 helyett, sokat hibázott is. Mindazonáltal van ilyen, ettől még ő a Loki legfőbb vezéregyénisége.

A sors fura fintora, hogy heteken át tartó gyengélkedést követően Pesti Marcell viszont kiválóan teljesített, 18 pontot szerzett és sokat tett a sikerért, ami végül nem jött össze, de ha legközelebb Koci és ő egyszerre hozzák legjobbjukat, elkaphatják a somogyi együttest, amely ezzel 5 ponttal elhúzott a tabella élén, ám mivel egy meccsel többet játszott, mint Dávid Zoltán csapata, utóbbinak van még esélye arra, hogy visszaelőzze a hátralévő négy mérkőzése után.

Ehhez az kell, hogy a Kaposvár legalább egyszer kapjon ki 3-0-ra vagy 3-1-re (Debrecenben a DEAC és Budapesten a Pénzügyőr vendégeként van rá némi esély), miközben a Loki oda-vissza megveri a 3. helyen álló Kazincbarcikát, amely remek formába lendült az elmúlt időszakban, majd a Vidux-ot és a Dágot. 

A MÁV Előre Foxconn- Kazincbarcika derbi első felvonása február 25-én, vasárnap 18.00 órakor kezdődik a VOK-ban. Hazai pályán mindenképpen a fehérvári egylet az esélyes, de a borsodiakat nagyon komolyan kell venni, mert a jó formájukon túl igen rutinos, jó játékosok alkotják.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek