1 hónapnál régebbi cikk

A Vasas nem adott esélyt a MÁV Előrének, Vidi vereség edzőtempóban
Fehérvár Médiacentrum fotója
MÁV Előre SC
A Vasas nem adott esélyt a MÁV Előrének, Vidi vereség edzőtempóban

Székesfehérvár élvonalbeli női röplabdásai a csütörtök esti mérkőzésen nem tudták megszorongatni a címvédőt, a Vidi futballistái pedig edzettek egy jót, de kikaptak másodosztályú ellenfelüktől.

A két csapat őszi mérkőzésén az alapszakaszban, valamint szombaton, az elődöntő első, fővárosi találkozóján egyaránt megszorongatta a topfavorit Vasast a MÁV Előre Foxconn a női röplabda Extraligában, ez azonban a csütörtök esti, zárt kapus fehérvári meccsen nem jött össze, a nagyon motivált és jól játszó címvédő könnyedén söpörte be a második sikerét, így már csak egy győzelemre áll a fináléba jutástól.

Az első szettben állva hagyta a hazaiakat a fővárosi csapat, osztálykülönbség volt ekkor a két alakulat között. A második és a harmadik játszma sokkal szorosabban alakult, a MÁV Előre összekapta magát, nem engedte nagyon megszökni a Vasast, amely így az első 25-9-es után a második játékrészt 25-21-re, a harmadikat 25-22-re vitte el, a mérkőzéssel együtt.

Lukasz Przybylak alakulata egyetlen pillanatig sem vezetett, ami jól mutatja, hogy mennyire dominálta végig az angyalföldi egylet az összecsapást.

Hazai oldalon a kisebb sérüléséből visszatérő pontkirálynő, Maia Dvoracek nagyon bizonytalan volt, mindössze 3 pontot szerzett az átlagos 18-20 helyett, míg az elmúlt időszakban szintén egyre jobban játszó Markovic egyet sem, egyedül Matos érte el a 10 pontot, más még a közelében sem volt, ami bizony negatív szezonrekord.

Ezt a meccset gyorsan el kell felejteni, vasárnap pedig meg kell próbálni csodát tenni a Vasas otthonában, a Folyondár utcai csarnokban, ahol 17.00 órakor kezdődik a harmadik ütközet. Ha a piros-kékek újra nyernek, döntősök, ha a Loki csodát tesz, jön még egy fehérvári csata.

A válogatott szünetet kihasználva az NB II-es Gyirmótot fogadta zárt kapus tesztmérkőzésen a válogatottjait nélkülöző, több más kulcsjátékosát pedig az első félidőben pihentető Fehérvár FC. Bartosz Grzelak alakulata 2 perc után már vezetett Tóth Tamás találatával, aztán túlságosan is edzőtempóra váltott, így a vendégek fordítottak és nyertek is 2-1-re.

A kapuból hiányzott a válogatottba behívott Tóth Balázs, a támadósorból a szlovén nemzeti csapatban szereplő Gradisar, valamint a védelemből az északmacedón válogatotthoz utazó Serafimov, míg a további stabil kezdők közül Christensen, Schön és Katona csak a kispadon kapott helyet, a második félidőre álltak be mindannyian.

Ez a hibrid gárda edzett egy jót, több taktikai elemet is gyakorolva, azonban játéka nem párosult további gólokkal a gyorsan megszerzett vezetést követően, így kikapott 2-1-re. 

A Vidi számára a bajnokság március 29-én, pénteken este 20.00 órakor a Puskás Akadémia elleni vármegyei rangadóval folytatódik, Felcsúton.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek