6 hónapnál régebbi cikk

Ausztriában is nyert, továbbjutott a MÁV Előre Foxconn a Challenge Kupában!
·Sportröplabda·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MÁV Előre Foxconn
Ausztriában is nyert, továbbjutott a MÁV Előre Foxconn a Challenge Kupában!
·Sportröplabda·Utolsó frissítés: undefined

A harmadik számú kontinentális sorozat első kvalifikációs körében idegenben is jobbak voltak a fehérvári röplabdások, megérdemelten mentek tovább.

A MÁV Előre Foxconn úgy lépett pályára az osztrák VCA Amstetten NÖ vendégeként a Challenge Kupában (CEV Challenge Cup), hogy tudta, már egy játszma megnyerésével elérheti célját, a legjobb 32 közé jutást. Nos, Dávid Zoltán vezetőedző alakulata nem bízta a véletlenre, rögtön az első szettet behúzta 25:19-re, így hamar bebiztosította továbblépését a patinás fehérvári klub első nemzetközi kupapárharcából.

Ennek tudatában sem vett vissza a Loki és a második, majd a harmadik játékrészben is jobb volt vendéglátóinál, ezzel pedig simán, 3:0-ra diadalmaskodott, összesítésben pedig kettős győzelemmel, 6:0-ás játszmaaránnyal lépett a következő körbe.

A megérdemelt és rendkívül imponáló sikerből a tavalyi fehérvári "gólkirály", az albán légiós, Redjo Koci 15 ponttal vette ki a részét. Mellette Tomanóczy és Janke volt a másik két legeredményesebb MÁV Előre játékos Amstettenben, egyaránt 7-7 ponttal.

A legjobb 16 közé jutásért a svájci Volley Näfels lesz az ellenfele a székesfehérvári röplabda csapatnak. Az első mérkőzést november 21-én rendezik a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban, a visszavágó pedig november 29-én, Svájcban lesz.

A MÁV Előre Foxconn női csapata a férfiakkal egyidőben hazai pályán a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Szent Benedek RA együttestét fogadta, és kapott ki, pontosan úgy, ahogy egy hete a bajnokságban nyerni tudott a fürediek ellen, 0:2 után egyenlített, de a döntő játszmát - és ezzel együtt a mérkőzést 3:2-re - az ellenfél vitte el. Ez volt a Loki hölgyeinek első veresége az új idényben 3 Extraligás sikert követően.

Nagy baj nincs, a visszavágón, november 18-án, Balatonfüreden lehet fordítani és továbbjutni a 17.00 órakor kezdődő találkozón.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek