2 hónapnál régebbi cikk

Győzött, még továbbjuthat a MÁV Előre Foxconn
Fehérvár Médiacentrum fotója
Róth Gábor
Győzött, még továbbjuthat a MÁV Előre Foxconn

Megkapaszkodott az utolsó szalmaszálba a Loki női röplabdacsapata, amely hazai pályán győzött hétfőn, így még egyszer biztosan elutazik Szabolcsba.

Kiélezett, izgalmas mérkőzésen, négy szoros szettben 3-1-re győzött a FATUM-Nyíregyháza ellen, így életben tartotta továbbjutási esélyeit a női röplabda Extraliga negyeddöntőjében a MÁV Előre Foxconn.

A székesfehérvári csapat úgy lépett pályára a VOK-ban, hogy pontosan tudta: most nem elég egy vagy két játszma parádézás, akármilyen játékkal is, de hármat kell nyerni, és nyert is! Igaz, most nem volt semmiféle parádé, ellenben küzdés, koncentráció bőven, ennek köszönhetően pedig összejött a szépítés, 2-1-re vezet a szabolcsi egylet az egyik csapat harmadik sikeréig tartó sorozatban.

Az első szett első felében inkább a vendégeknél volt az előny 1-2 ponttal, majd a Loki 10-10 után egy 6-1-es rohammal már jelentős előnybe került, hogy aztán egy 0-5-ös etappal újra döntetlenre álljanak. A hajrát aztán jobban bírta a hazai egylet és be is húzta 25-22-re.

A második játszma hasonlóképpen alakult, de itt 16-11 helyett "csak" 15-11-re tudott ellépni Lukasz Przybylak csapata. 20-16 után zárkózott közelebb a FATUM, de ezt a játékrészt is 25-22-re elvitte a MÁV Előre, amely a negyediket is jól kezdte, majd a nyírségiek vették át a vezetést. 20-21-ig igen szoros volt, de most a véghajrá Kocicséknak jött ki jobban és szépítettek 2-1-re.

A végül döntőnek bizonyuló negyedik szettben 22-15-ig nagyon simának tűnt, de jött a fehérvári lányok "szokásos" megremegése, így 23-20-ig fel tudott zárkózni a Nyíregyháza, azonban a legvégén egy-egy sikeres Dvoracek és Andersson támadás-befejezés pontot tett a csata végére, 3-1-re nyert a Loki, jöhet a folytatás Szabolcsban március 1-jén, pénteken 18 órakor. Ha a mostani volt az utolsó szalmaszál, az a meccs lesz az utolsó utáni...

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek