5 hónapnál régebbi cikk

Ugyan nem szánon, de megérkezett Székesfehérvár karácsonyfája 
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Fehervar
Ugyan nem szánon, de megérkezett Székesfehérvár karácsonyfája 

Ugyan nem egy szánon érkezett, és nem is manók vágták azt ki, de megérkezett reggel a város karácsonyfája a főtérre. Idén Szüret utcában találtak rá a különleges, majd 10 méter magas ezüstfenyőre, mely formás alakjával érdemelte ki a „Fehérvár Karácsonyfája” megtisztelő címet. 

A Szüret utcából érkezett a város idei karácsonyfája

A ház korábbi tulajdonosa ültetett a kertbe 30 évvel ezelőtt a fát, amit akkor szintén karácsonyfának vásároltak, a kertben pedig három évtized alatt nőtt szinte „égig érőre”. Az Udvari család négy éve költözött a házba, most pedig úgy döntöttek felajánlják a fenyőt a városnak. „Ez a legszebb fánk a kertünkben és úgy gondoltuk, hogy Fehérvárt is megajándékozzuk ennek a fának a látványával” - fogalmazott a családfő, Udvari Gábor. 

Csiki fa” – csak így becézte az Udvari család a kertjükben található hatalmas fenyőt. A becenév Udvari Keántól származik, játék közben ugyanis sokszor "csikizte meg" a fenyő a kisfiút az udvaron. 

A majd tíz méter magas fenyő kiválasztását hosszas keresés előzte meg

Rengetegen ajánlották fel idén fenyőfájukat. Végül formája miatt esett a választás a Szüret utcai fára, aminek a kivágása is komoly logisztikát igényelt, hiszen a hatalmas fenyőt a szomszédba kellett a kivágását követően átdaruzni, majd autóra rakni, csak ezután indulhatott vele konvoj a Belvárosba.

Végül délelőtt 10 óra körül érkezett meg a karácsonyfa a Városháztérre. Miután daruval leemelték a fenyőt az azt szállító teherautóról, elkezdődhetett a törzs befaragása. A közel 40 perces műveletet többen figyelemmel kísérték a Városháztéren, sokan pedig a közösségi oldalakon, egy élő közvetítés formájában.

A város karácsonyfája végül nem sokkal 11 óra előtt került végleges helyére, ahol aztán az adventben sok ezer fehérvári csodálhatja majd közösen. A készülődés részeként hamarosan helyükre kerülnek az adventi díszek is a Belvárosban, jövő hétvégén pedig, megkezdődik az ünnepváró programok sora Székesfehérváron. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek