5 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Paál István Fesztivál, Vízi Cirkusz, Mesekuckó, adventi naptárkészítés és Napóleon
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mafab/Columbia Pictures
Fehérvári programok a hétvégére: Paál István Fesztivál, Vízi Cirkusz, Mesekuckó, adventi naptárkészítés és Napóleon
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

November utolsó hétvégéjén sem maradtok fehérvári programok nélkül: többek között kilátogathattok a Paál István Fesztiválra, megnézhetitek a Vízi Cirkuszt, részt vehettek az adventi naptárkészítésen, vagy beülhettek a moziba a Napóleon című filmre.

Gyerek: Mesekuckó
Mikor?: November 24., péntek
Hol?: Aranybulla Könyvtár

A Mesekuckóban Fazekas Éva egy folytatásos mesén és annak tanulságain vezeti keresztül a gyerekeket, közben különböző témákat dolgoz fel velük játékos formában, ezáltal fejlődik a kicsik képzelőereje, problémamegoldó képessége, kreativitása, magabiztossága és önbizalma. A történet egy süniről szól, aki a nyakába veszi a világot, közben azonban rájön, hogy a batyu, amit összekészített magának, nagyon nehéz lett. A történetből kiderül, hogy a süni mit szed ki a tarisznyájából, és mi minden történik vele a kalandos útja során.

Az alkotó-fejlesztő mesefoglalkozás következő programjai november 24-én, majd december 9-én és 15-én lesznek. Kérik a gyerekeket, hogy váltócipőt és dupla zoknit hozzanak magukkal! A részvétel regisztrációhoz kötött az alábbi linken: https://forms.gle/PsARABUk4mZ3nZaH6.

Színház: XI. Paál István Fesztivál
Mikor?: November 25-26., szombat-vasárnap
Hol?: Öreghegyi Közösségi Ház

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a kétnapos, országos amatőr színjátszó találkozót, a Paál István Fesztivált Székesfehérváron. A fesztivál az Öreghegyi Közösségi Házban november 25-én, szombaton 9 órakor a Szignum Műhely Jelenetek Imre herceg életéből című előadásával kezdődik. A nap során látható még a fehérvári TeDi Színpad: Cyber Cyrano, a pestihedgkúti PHWI-csoport: Abigél, a békéscsabai Féling Színház: Félálmaink, a fehérvári Prospero Színkör: Dr. Jekyl és Mr.Hyde, a szintén fehérvári Péntek3 Tejátrum: Sógornők, a pápai S.K. Társulat: Tóték, a budapesti Sick Tranzit: FiFe Encounter darabja is. Az előadások között a zsűri értékeli a látottakat. 22 órától játékesttel zárul a nap.

Vasárnap, november 26-án a székesfehérvári Fehér Vár Waldorf Színjátszókör Don Camillo kisvilága előadásával folytatódik az országos találkozó. Az Öreghegyi Közösségi Ház színpadán a gödöllői BarbekYou Diákcsoport: Semmi, a pestihedgkúti PHWI Matura: Az ördög, a fehérvári Örökség csoport: Caligula helytartója, a kecskeméti Vastaps Társulat: Dogville című előadása lesz látható. A tervek szerint a díjátadóra 20.15 órakor kerül sor.

Mozi: Napóleon
Mikor?: November 23-tól
Hol?: Cinema City Alba

A semmiből jött, elképesztő elszántsággal kapaszkodott a hatalomba, mindent megszerzett, majd mindent elveszített. Napóleon (Joaquin Phoenix) rendkívüli életet élt, a nagy francia forradalom közkatonájából, a harcos forradalmárból uralkodó, egész Európa leigázója lett. És közben halálosan szerelmes volt Jozefinába (Vanessa Kirby), akit – mint az egész birodalmát – először meghódított, azután elveszített. Ridley Scott rendező a korábbi filmjeihez méltó nagyságú filmet készített: szemkápráztató látvánnyal, óriási tömegjelenetekkel és a nagy csaták lélegzetelállító életre keltésével tette feledhetetlenné a köztársaságpártinak induló, császárrá váló, és végül magányos száműzetésben meghaló férfi történetét.

Mozi: Kívánság
Mikor?: November 23-tól
Hol?: Cinema City Alba

A Walt Disney Animation Studios fennállásának 100. évét ünnepli idén a KÍVÁNSÁG című vadonatúj animációs filmmel, amely felteszi a kérdést: Hogyan keletkezett a hullócsillag, ami oly sok Disney-figura kívánságát teljesítette? Rosas varázslatos királyságának lakója Asha, a mindig derűs és éles eszű lány, akinek nagyon fontos a közösség, amiben él. Mikor a szükség órájában az ég felé tekint és kíván egyet, óhajára válaszol egy kozmikus erő – egy határtalan energiával ellátott, eleven kis gömb formájában. Ketten együtt fenyegető ellenségekkel néznek szembe, hogy megmentsék Asha lakóhelyét és bebizonyítsák, hogy egy bátor szívű ember és a csillagok varázsa együttesen csodálatos dolgokra képes.

Család: Vízi Cirkusz
Mikor?: November 24-25., péntek-szombat
Hol?: Iparcikk Piac parkolója

Magyarország első Utazó Vízi Cirkusza érkezik Székesfehérvárra, amely a modern és a klasszikus cirkusz ötvözése egy porondon!

November 24-én és 25-én még két előadással és fűtött sátorban várja a Vízi Cirkusz a cirkuszkedvelőket Székesfehérváron, a Selyem utcai Iparcikk Piac parkolójában.

A vízicirkusz lélegzetelállító showműsorral érkezik városunkba: többek között cápákkal, sellőkkel, kalózokkal, Spongyabobbal és buborékvarázzsal, amelyek mind látványos és szórakoztató kikapcsolódást kínálnak az egész család számára.

Az előadások kétszer 40 perc hosszúak, egy 10 perces szünettel. Az időpontok előre nem várt események miatt (pl. rossz időjárás,) változhatnak! 

Karácsony: Adventi naptárkészítés
Mikor?: November 25., szombat
Hol?: Budai úti Könyvtár

Számos intézmény, köztük a Vörösmarty Mihály Könyvtár is készül karácsony ünnepére. A Budai úti Tagkönyvtárban a 6 éves kor fölötti gyerekeket várják vidám hangulatú foglalkozásra november 25-én, szombaton 10.00 órától. A résztvevő kisiskolások ezúttal adventi naptárakat készítenek.

Sport: Közönségkorcsolya
Mikor?: November 25, szombat 17:30-20:30
Hol?: Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok

Szombaton 17:30-20:30-ig ismételten közönségkorcsolyával várja az érdeklődőket az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok. A közönségkorcsolya alkalmával a kísérők díjmentesen látogathatják az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokot és annak közösségi helyiségeit, a jégre lépés azonban csak korcsolyázójegy birtokában lehetséges.

A pénztár tizenöt perccel a rendezvény kezdete előtt nyit és hatvan perccel a vége előtt zár. Korcsolyabérlés és -élezés is rendelkezésre áll az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban, a korcsolyakölcsönző a melegedő után a bal oldalon, a büfével szemben üzemel, míg korcsolyaélezésre a rolbagarázs mellett elhaladva, a lelátó alatt van lehetőség. Ha minden megvan, akkor korira fel, aztán vigyázzatok, nehogy tarolás legyen a vége!

Sport: VIII. Vass Nemzetközi Ökölvívó Gála
Mikor?: November 25., szombat
Hol?: Mercure Székesfehérvár Magyar Király

November 25-én bemutatkozik a VIII. Vass Nemzetközi Ökölvívó Gála, amely során a box visszatér a királyok városába, ahol a Mercure Székesfehérvár Magyar Királyban lépnek szorítóba a mindenre elszánt harcosok! Visszatér a ringbe Kiliti Tamás! Berki Ferenc Jr. címmeccsen bizonyíthat, az ő ellenfele Krämer Péter lesz! Kesztyűt ragad a székesfehérvári Pántek Martin, illetve búcsúzik a magyar ökölvívástól Hiba Sándor, akinek utoljára láthatják kőkemény ütéseit a sportág szerelmesei! Folytatódik a Magyarországon először a VII. Vass Nemzetközi Ökölvívó Gálán mutatkozik be a The Ring üzletemberbox, amely a nemzetközi árufuvarozás rettenthetetlen fenegyerekei nehézsúlyú küzdelme!

Karácsony: Adventi készülődés a Nádasdy-kastélyban
Mikor?: November 26., vasárnap
Hol?: Nádasdladány, Nádasdy-kastély

November 26-án vasárnap a Nádasdy-kastély már adventi hangulatban várja látogatóit!
A családi múzeumpedagógiai foglalkozás során kicsik és nagyok karácsonyi ékszereket, ünnepi asztaldíszeket, dekorációs elemeket és karácsonyfa-díszeket készíthetnek. A játékos kedvű vendégek a kastélyt egy adventi totó segítségével ismerhetik meg, sőt ezen a napon lehetőség van egy különleges tárlatvezetésre is a kápolnában. A táncoslábúak számára pedig táncbemutatóval és táncoktatással készülnek az Ősök csarnokában, a slowfox, a jive vagy a charleston alaplépéseit is megtanulhatják a 11 órakor, 13 órakor és 15 órakor induló képzéseken. 14 órától pedig közös karácsonyfa-díszítésre invitálják a résztvevőket.

Karácsony: XXIX. Adventi Hangverseny
Mikor?: December 1., péntek 19:00
Hol?: Szent István-székesegyház

A Magyar Honvédség Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár vezetősége szeretettel vár mindenkit a XXIX. Adventi Hangversenyükre a Szent István-székesegyházba. Ünnepi beszédet mond Spányi Antal megyés püspök, lesz gyertyagyújtás, majd következik az Adventi Hangverseny, amelyben Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar működik közre. Vezényel Ruff Tamás őrnagy.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek