5 hónapnál régebbi cikk

Hét hónap után kaptak ki először a fehérvári férfi röplabdások!
Fehérvár Médiacentrum fotója
MÁV Előre Foxconn
Hét hónap után kaptak ki először a fehérvári férfi röplabdások!

A KEL (MEVZA) Liga ötödik fordulójában a hazai pályán szereplő szlovén csapat ellen szakadt meg Dávid Zoltán alakulatának parádés sorozata, de így is dobogón áll a nemzetközi sorozat tabelláján.

Még az előző idény végén, az Extraliga döntőjében, május 6-án, azaz több, mint hét hónapja kapott ki utoljára tétmérkőzésen a MÁV Előre Foxconn férfi röplabda csapata. Azóta 16 összecsapáson (7 bajnoki, 4 Challenge Kupa, 4 MEVZA-liga /KEL/ és 1 Magyar Kupa találkozón) maradt hibátlan a székesfehérvári gárda!

Ez a parádés sorozat csütörtökön este a Közép-európai Liga (KEL, MEVZA) ötödik fordulójában megszakadt, a hazai pályán szereplő, a rangos sorozatban a Loki és egy másik szlovén csapat mellett még veretlen OK Merkur Maribor 3-0-ra bizonyult jobbnak a láthatóan fáradt kék-fehérek ellen.

Mind a három játszmában a hazaiak akarata érvényesült, akik, ha nem is sokkal, de szinte végig 2-3 ponttal vezettek és a végjátékokból is jobban jöttek ki. Előre lehetett tudni, hogy ez lesz az idei szezon eddigi legkomolyabb erőfelmérője, hiszen a haza pálya és a kevesebb lejátszott meccs okán adott frissesség mellett azt is le kell szögezni, hogy a szlovén férfi röplabda egy picivel a magyar előtt jár, így szégyenkezése semmiképpen sincs ok, sőt, egy vereség még a Maribornak is becsúszhat valahol, így akár meg is lehet nyerni ezt a megmérettetés-sorozatot.

A maribori meccsen Koci és Janke hozta amit szokott, előbbi 15, utóbbi 11 pontig jutott, ám a korábban szintén remeklő Pesti gyengébb produkciója és mindössze 4 szerzett pontja most nem fért bele, miként a többiek visszafogottabb teljesítménye sem. Hazai részről a 18 pontos Rok Bracko volt a nyerő ember, tulajdonképpen mondhatjuk, hogy ő volt a mérleg nyelve.

A MÁV Előre Foxconn 5 meccs után a két szlovén alakulat, a Kamnik és a Maribor mellett 12-12 pontos, ám a Loki egy meccsel többet játszott, így a vesztett pontok okán a 3. helyen áll.

A következő körre majd január utolsó hetében az ausztriai Bleiburgban kerül sor, ahol a hazai SK Zadruga Aich, majd a horvát OK Ribola Kastela lesz a fehérváriak ellenfele.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek