1 hónapnál régebbi cikk

Idegenben nyert a MÁV Előre, jön a döntő ütközet!
Fehérvár Médiacentrum fotója
MÁV Előre SC
Idegenben nyert a MÁV Előre, jön a döntő ütközet!

A székesfehérvári röpis lányok-asszonyok ezúttal is hektikus produkciót mutattak be, de most nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

Lélektani hátrányát és minden hibáját leküzdve, illetve még jókor korrigálva 3-1-re nyert idegenben a FATUM-Nyíregyháza ellen a MÁV Előre Foxconn, így 2-2-re alakította az összesített állást és a sírból visszahozta továbbjutási esélyeit a női röplabda Extraliga negyeddöntőjében! Az már csak hab a tortán, hogy ezzel együtt a pályaelőnyt is visszaszerezte Lukasz Przybylak vezetőedző alakulata, így az ötödik, mindent eldöntő találkozót hazai közönség előtt játszhatja!

A mérkőzés elején semmi meglepő nem történt, ahogy az elmúlt mérkőzések zömén, most is magabiztosan, jól játszott a Loki, s 25-17-re, majd 25-18-ra tükörsimán megnyerte az első két szettet. 

Igen ám, de ezt követően is az jött, ami miatt már-már rémálmaik vannak a fehérvári hölgyeknek: jött a holtpont, a hazaiak magukra találtak és bár 21-21-ig volt esély behúzni a harmadik játékrészt is, megremegtek a kék-fehér kezek, kapkodás, hibahalmozás és máris 21-25 az ellenfélnek.

A negyedik szett is rémálomszerűen alakult fehérvári szempontból, ugyanis 11-5-re gyorsan elléptek a szabolcsiak, akik 15-9-ig nyeregben érezhették magukat, ekkor azonban Markovic vezérletével feljött 15-14-re a MÁV Előre, csakhogy új lendületre kaptak a hazaiak is, most ők szereztek három pontot zsinórban, máris 18-14 volt, oda. Ekkor talán már fejben a döntő szettre készülhettek Kocsisék, de egy 7-1-es rohammal 21-19-re fordított a kék-fehér társulat, hogy aztán 23-22-nél újra a nyírségiek legyenek előnyben...

A legvégén végre - először a párharc során - Fortuna a Loki mellé állt, s komoly izgalmak közepette két Markovic és egy Vacsi ponttal lezárta a játszmát és a mérkőzést! 2-2 az összesített állás, jön a mindent eldöntő ütközet március 5-én, kedden 17.00 órakor a VOK-ban.

Egy fontos hír a jégkorongrajongóknak is a pénteki nap zárásaként: 

Gazdasági és sportszakmai okokat előtérbe a helyezve az ICEHL liga illetékesei változtattak a Hydro Fehérvár AV19 HC Pustertal elleni negyeddöntős találkozóinak menetrendjén. A megszokott, és előzetesen kihirdetett váltott pályaválasztás helyett két hazai meccsel kezd a Volán március 3-án vasárnap és 4-én, hétfőn 17.30-kor, illetve 19.15-kor, majd két pihenőnap után következik két brunecki összecsapás március 7-én és 8-án, egyaránt 19.45-kor.

A váltott pályaválasztás ezt követően ép életbe, ha négy mérkőzés nem lesz elég egyik csapatnak sem a továbbjutáshoz. Ebben az esetben március 11-én 19.15-kor Fehérváron randevúznak, majd 13-án 19.45-kor Bruneckben, ha öt mérkőzés után sincs döntés. Amennyiben annyira kiélezett lesz a párviadal, hogy a hetedik ütközet dönt, akkor azt a Volán pályaválasztásával március 16-án 17.30-kor kezdik a küzdő felek az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek