4 hónapnál régebbi cikk

Robot takarít éjjelente a fehérvári piacon
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kovács Szilvia
Robot takarít éjjelente a fehérvári piacon

A Városgondnokság 14,5 millió forintos beruházásnak köszönhetően a takarítók hatékony segítséget kapnak munkájukhoz.

A Városi Piacon adták át azt az új önműködő takarítógépet, melyet a Városgondnokság a Városi Piac üzemeltetőjeként a napokban szerzett be. A parkfenntartás területén már használnak robotokat, a szakemberek azonban most elérkezettnek látták az időt arra, hogy az épülettakarítás területén is alkalmazzák a mesterséges intelligenciát.

A 14,5 millió forintért beszerzett „új kollégát” egyelőre a piacon kísérleti jelleggel vetik be, ott rendelkezésre állnak szélesebb terek, folyosók, ahol könnyebben tud mozogni, munkát végezni a gép, kiegészítve ezzel a kézi takarítók munkáját.

A takarítógép zárás után, felügyelet nélkül, szenzorai segítségével, a beletáplált térképek alapján dolgozik mostantól. Jelenleg ez a legmodernebb és legfelszereltebb öntanuló robot. A takarítás végeztével feltölti magát árammal, és tiszta vízzel, ráadásul 80%-os vízmegtakarítással dolgozik, a munka után pedig leereszti a szennyvizet is.

Amennyiben a gép beváltja a hozzá fűzött reményeket, a Városgondnokság újabb beszerzésekkel könnyíti majd meg a különböző területeken zajló munkát.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek