2 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András: „Piac volt, van és lesz is Székesfehérváron!”
·Vásárláspiac·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Székesfehérvár Vorosgondnoksága
Cser-Palkovics András: „Piac volt, van és lesz is Székesfehérváron!”
·Vásárláspiac·Utolsó frissítés: undefined

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy mi lesz a városi piaccal. Olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy megszűnik, ez azonban egyáltalán nincs így. Ezt kérdésünkre a város polgármestere, Cser-Palkovics András is megerősítette.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az Alba Plaza jelenlegi tetőparkolója helyén új üzletek lesznek, a murvás parkolót beépítik: oda költözhet majd a városi piac. A fehérvári önkormányzat tendert írt ki a terület értékesítésére, a beérkezett pályázatokról tavasszal születhet döntés. 

Kapcsolódó
Kétszintes lesz az Alba Plaza, új helyre költözik a városi piac

Legkorábban 2024-ben lehet kész a fehérvári bevásárlóközpont nagyszabású átalakítása. Az Alba Plaza mostani tetőparkolója helyén új üzletek lesznek, a murvás parkolót beépítik: oda költözik a városi piac.

„Szeretném egyértelművé tenni: nem létezik olyan forgatókönyv, hogy ne legyen piac a városban" – tudtuk meg Cser-Palkovics Andrástól. A polgármester hozzátette: a piac a mostani helyén marad, vagy pedig a murvás parkoló területére tervezett új vásárcsarnokba költözik.

Cser-Palkovics András hangsúlyozta: 2023 után juthat el addig a plázával kapcsolatos beruházás, hogy a vásárcsarnok kialakításáról, vagy egy ideiglenes piacról és a későbbi működtetésről lehessen beszélni.

Bozai István városgondnok körülbelül két héttel ezelőtt már tájékoztatta a kereskedőket, akik arról is kapnak majd információt, hogy a pályáztatás érvényes, illetve eredményes volt-e.

„Piac volt, van és lesz is Székesfehérváron! Azt érdemes mérlegelni, hogy lehet-e egy, a kereskedők és a vásárlók igényeihez jobban illeszkedő, megfelelő számú parkolóval ellátott új vásárcsarnokot létrehozni, vagy inkább a jelenlegi piac felújítását kell megfontolni” – tette hozzá Cser-Palkovics András.

Székesfehérvár polgármestere kiemelte: a pályázat még nem zárult le. Az önkormányzat továbbra is várja az ajánlatokat, melyekről a következő hónapokban születhet döntés.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek