3 hónapnál régebbi cikk

Székesfehérvár a legfejlettebb és legtöbbet fejlődő megyeszékhely Magyarországon
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Székesfehérvár a legfejlettebb és legtöbbet fejlődő megyeszékhely Magyarországon

Az Egyensúly Intézet közzétette friss településindexét, amelyben Székesfehérvár lett az első helyezett a megyeszékhelyek kategóriájában, megelőzve Győrt.

Székesfehérvár lett a legfejlettebb megyeszékhely - derült ki az Egyensúly Intézet településéket vizsgáló kutatásából. Az intézet minden évben közzéteszi településindexét, hogy követhetővé válhasson az egyes magyar települések fejlődésének üteme - írja a Portfolio.

A kutatás jelentősége, hogy nagyon sok indikátor alapján készült és annak összeredményét tükrözi. Nem egy vagy két területet néz, hanem a város fejlődése és működtetése tekintetében alapvető területek összképét adja.

Székesfehérvár előrelépése mögött több ok is meghúzódik: jelentős mértékben növekedett a diplomások aránya (22 százalékról 25-re), az átlagos négyzetméterárak (164 ezerről 475 ezer forintra), illetve az ezer lakásra jutó lakásépítések száma. A kiemelkedő eredmények miatt az sem vetette vissza Székesfehérvárt, hogy itt nőtt a leggyorsabban a gyermekek és az idősek aránya az aktív korú lakosságra vetítve a megyeszékhelyek kategóriájában.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek