2 hónapnál régebbi cikk

Fehérváron és Mohán is elűzik a telet
·Programokfarsang·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérváron és Mohán is elűzik a telet
·Programokfarsang·Utolsó frissítés: undefined

Karneváli hangulat, kiszebáb égetés, táncház, operaparádé és tikverőzés. Farsangfarkán több helyszínen igazi programkavalkáddal várják a fehérváriakat.

Közeledik a farsangi időszak vége, de ahogy az ilyenkor lenni szokott télűző programokban most sincs hiány a városban és környékén. Szombaton 17 órától a Táncházban farsangi mulatságba várnak kicsiket, nagyokat egyaránt. Az alkalomhoz illő kézműves foglalkozással indul a program, ezúttal busó maszkokat készíthetnek a résztvevők. 18 órától jön a hagyományos jelmezes népi gyermekjátszó ez után lesz Csikóbál az Alba Regia AMI Derce csoportjával, lehet majd magyarpalatkai táncokat, majd 21.30-tól táncházi mulatság zárja az estét.

De a komolyzene szerelmesei is találhatnak programot szombaton. 19 órakor a Vox Mirabilis kamarakórus invitálja a fehérváriakat farsangi operaparádéjára neves vendégekkel a Szent István terembe.

Vasárnap délután 16 órától Farsangfarki felvonulásra várják a karneváli hangulat rajongóit. Az Országalmától az Zichy ligetig menetelnek a jelmezesek, ahol aztán sor kerül a hagyományos kiszebáb égetésre. Az Igézőben 15 órától várják azokat a családokat, akik szeretnének beöltözni. A legjobb jelmezeket idén is díjazzák.

„16 órakor indul a menet az Országalmához, ott, kitáncoljuk a telet, kiseprűzzük a hóembereket és a hideget a városból. Aztán visszajövünk ide az Igézőhöz, itt lesz egy bőgőtemetés, fánkevő verseny, és a mulatság végén elégetjük a kiszebábot is - mondta el Nagy Judit, a Szabad Színház vezetője.

Nem csak városunkban, Mohán is megrendezik az országszerte nagy népszerűségnek örvendő, télűző programot. A hagyományos Tikverőzés részesei lehetünk február 13-án, kedden. Az alakoskodók: a szalagos bohócok, a szalmatörők és a kéményseprő idén is igyekeznek meghozni a bőséget Mohára.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek