2 hónapnál régebbi cikk

Fehérváron gyógyul a nádastűzből mentetett, megégett süni
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Sóstói Vadvédelmi Központ
Fehérváron gyógyul a nádastűzből mentetett, megégett süni

A tűzoltók oltás után találtak rá egy összegömbölyödött sünre, akinek a tüskéi megégtek a tűzben.

Még szombaton gyulladt ki a nádas Perkátán. A közelben lakóknak a lángok terjedését sikerült megfékezniük, a még izzó, parázsló részeket a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók fojtották el. Ekkor bukkantak rá egy összegömbölyödött sünre, akinek a tüskéi megégtek a tűzben - számolt be a Katasztrófavédelem közösségi oldalán a hétvégi eseményekről.

A riadt állatot magukhoz vették, majd a tűzoltólaktanyában Bogdán Péter tűzoltó őrmester a többiekkel együtt vízzel, élelemmel kínálta, ruhákból, falevélből kuckót készített neki. Így telt el az éjszaka, míg másnap, a szolgálatváltást követően Bauer Ákos tűzoltó százados, szolgálatparancsnok a kisfiával a székesfehérvári Sóstó Vadvédelmi Központba vitte a sérült sünit.

Székesfehérváron aztán a központ szakemberei a szárnyuk alá vették a túlélőt, és megállapították: a kis süni tüskéi alaposan megperzselődtek és deformálódtak, bőre szerencsére nem károsodott, orra azonban kifejezetten megpirult. 

Jó hír, hogy a megfelelő kezelések és többszöri kontroll után már evett és egy pihe-puha törölköző alatt pihenget. Szerencséje volt, hogy a Dunaújváros Tűzoltóság lánglovagjai megmentették őt a biztos haláltól, és nagy valószínűséggel hamarosan a szabad életre is esélye van. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek