2 évnél régebbi cikk

Zseniális film segítségével láthatjuk nagyszüleink szemén keresztül Fehérvárt
·KultSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/Animatiqua
Zseniális film segítségével láthatjuk nagyszüleink szemén keresztül Fehérvárt
·KultSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined

A múlt itt van velünk és most az Animatiqua segítségével nagyszüleink szemén keresztül láthatjuk a letűnt Székesfehérvár városát.  A digitális animációval foglalkozó kreatív alkotócsapat Fehérvár építészeti emlékeibe lehelt életet. 

„Egy kép felér ezer szóval, egy film felér ezer képpel.” Ez az idézet stúdiónk Alapköve. Identitásunk vezérhajójaként a legfontosabb számunkra, hogy nem csupán a Partnereinknek, hanem Partnereinkkel együtt dolgozunk” - az idézett gondolat mentén dolgozik az  Animatiqua kreatív alkotócsapata.

Sokakat nyűgöztek le a digitális animációikkal, amikben Budapest építészeti emlékeibe leheltek életet. Sokan szeretünk lapozgatni, szétnézni a Fortepan archívumában és reneszánszát éli a fekete-fehér fotó. 

A múlt század emlékei elevenednek meg az  Animatiqua filmjeiben is, azonban ők élettel töltik meg ezeket a felvételeket. Segítségükkel egy különleges időutazáson lehetünk, ahol a múlt században megörökített pillanatok újabb értelmezést nyerhetnek. A friss ötletek, a technológiai vívmányok újra életet lehelnek ezekbe a pillanatokba.

Ha megnézzük ezeket a filmeket, nagyszüleink szemén keresztül láthatjuk az egykori koronázó város, Székesfehérvár csodálatos épületeit, történelmét. Virtuóz megoldásokat alkalmaznak az alkotók, ettől is érezzük úgy, hogy folyamatosan újabb és újabb filmeket kell tőlük látnunk.

Egy-egy ilyen film elkészítése egyébként több száz órát vesz igénybe. Az alkotók közleménye alapján az Eltűnt Budapest 3. epizódja 600 munkaóra alatt készült el. A filmben 30 helyszínt dolgoztak fel,  melyben digitális animációval “újraépítették” a megsérült, majd elbontott épületeinket. „Egy kép összeállításához pedig sokszor több fotót kellett felhasználnunk – vagy manuálisan kipótolni a fehér foltokat –, hiszen a fák, emberek, vagy járművek olyan, kisebb-nagyobb részleteket takartak ki, amikre nyilvánvalóan szükség volt.” - írják az alkotók. 

A Eltűnt Budapest sorozatot itt tudjátok elérni. Ami azonban számunkra még fontosabb, hogy ahogy azt már olvashattátok, elkészült a letűnt Székesfehérvár is. Így most az Animatiqua segítségével nagyszüleink szemén keresztül láthatjuk a letűnt Székesfehérvár városát. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek