2 évnél régebbi cikk

Összesen 56 évet kaptak a fehérvári törvényszéktől a szigetelőszalagos gyilkosok
·Bűnügygyilkosság·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Összesen 56 évet kaptak a fehérvári törvényszéktől a szigetelőszalagos gyilkosok
·Bűnügygyilkosság·Utolsó frissítés: undefined

A négy elítélt miatt halálra fagyott a sértett a Fejér megyei kocsma teraszán. Az ítélet nem jogerős.

Pénteken hirdettek ítéletet a 2019. novemberében Nagylókon elkövetett emberölés ügyében - áll a Székesfehérvári Törvényszék közleményében.

Az ítélet szerint a vádlottak 2019. november 28-án az esti órákban a Fejér megyei település italkimérőjében tartózkodtak, ahol megjelent a már ittas állapotban lévő sértett, akit az I. rendű vádlottól vásárolt alkohollal a II., III. és IV. rendű vádlottak leitattak. A sértett az alkohol hatására a kocsma teraszán, egy széken ülve elaludt. Ekkor az I., II., III. és IV. rendű vádlottak egy széket borítottak a sértett hátára, majd a két széket a mindvégig alvó férfival együtt szigetelőszalaggal áttekerték úgy, hogy a sértett végtagjait a székhez rögzítették. Ezt követően IV. rendű vádlott felvételt készített a megkötözött férfiról, majd az I., II. III. és IV. rendű vádlottak eltávoztak a szórakozóhelyről.

A mozgásában korlátozott, önmentésre képtelen sértett az éjszaka folyamán megpróbált a kötözésből kiszabadulni, ennek során a székkel együtt felborult, végül a hajnali órákban kihűlés miatt elhalálozott.

A bíróság a bizonyítékok értékelését követően indokolásában kiemelte, hogy a sértettnek azért kellett meghalnia, mert a vádlottaknak ezen a csütörtöki estén nem volt egyéb szórakozásuk, mint az, hogy a sértettet oly módon alázzák meg, hogy őt egy székhez rögzítik három tekercs szigetelőszalaggal, majd őt magára hagyják, jókat derülve mindezen.

A bíróság a bizonyítás eredményeként I., II. és III. rendű vádlottak bűnösségét mint társtettesekét, IV. rendű vádlott bűnösségét mint bűnsegédét mondta ki aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében.

Az I. rendű vádlottat 14 év 6 hónap fegyházra, II. rendű vádlottat 15 év 6 hónap fegyházra, III. rendű vádlottat 14 év fegyházra és IV. rendű vádlottat 12 év fegyházra ítélte. A bíróság az ítélet kihirdetésekor elrendelte az I., III., IV. rendű vádlottak letartóztatását, míg II. rendű vádlott letartóztatását fenntartotta a kiszabott szabadságvesztések tartamára figyelemmel fennálló szökés, elrejtőzés veszélye miatt.

Sem az ítélet, sem a letartóztatásról rendelkező végzés nem jogerős, azokat az ügyész tudomásul vette, azonban a vádlottak és védőik éltek fellebbezési jogukkal. A fellebbezések II., III., IV. rendű vádlott vonatkozásában a letartóztatás megszüntetése mellett elsősorban felmentésre, másodsorban enyhítésre, míg I. rendű vádlott vonatkozásában a jogi minősítés megváltoztatására és a büntetés enyhítésére irányultak.

Kapcsolódó
Nem először kötözték ki a nagylóki szigetelőszalagos gyilkosság áldozatát

Tanúmeghallgatásokkal folytatódott a Székesfehérvári Törvényszéken a 2019 novemberében Nagylókon történt emberölés tárgyalása.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók