8 hónapnál régebbi cikk

Nem sikerült a felvételi? A továbbtanulásról azért ne mondj le, mutatjuk a lehetőségeket!
·Hírekoktatás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Nem sikerült a felvételi? A továbbtanulásról azért ne mondj le, mutatjuk a lehetőségeket!
·Hírekoktatás·Utolsó frissítés: undefined

Véget értek az idei egyetemi felvételi eljárások, ám a továbbtanulás lehetősége ezzel korántsem zárult le. Székesfehérváron a felnőttképzés keretein belül számos szakmát lehet megtanulni.

Senki ne essen kétségbe, ha esetleg nem vették fel az egyetemre, hiszen rengeteg lehetőség van felnőttképzésben szakmát tanulni -hívta fel a figyelmet a Kulturális és Innovációs Minisztérium. A szakképzés lehetőséget biztosít a szakmát szerezni vágyó, vagy magukat átképezni kívánó felnőttek számára. 

Horváth Lajos Zoltán, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, az érettségivel rendelkező fiatalok szakképző iskolában és technikumban tanulhatnak tovább.  Öt különböző technikusi oklevelet lehet szerezni, például általános ápoló vagy elektronikai technikus képzésen lehet részt venni, valamint a 174 államilag elismert szakma közül 65-öt lehet elsajátítani. Ráadásul az első és a második tanfolyam legfeljebb három tanéve mindenki számára ingyenes, és ösztöndíj vagy munkabér jogosultság megszerzésére is van lehetőség. Nem mellékes az sem, hogy a jelenlegi felsőoktatási rendszerben a technikusi oklevéllel rendelkezők szakképzettségük szakirányának megfelelő továbbtanulás esetén dönthetnek úgy, hogy a felvételi pontjaikat a szakmai vizsgájuk eredménye alapján számítják, és így akár négyszáz pontot is szerezhetnek a felvételi eljárásban.

A képzésekre való jelentkezésért és a részletekért érdemes felkeresni a képzőközpont weboldalát.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek