6 hónapnál régebbi cikk

Az építészet világnapja alkalmából idén is átadták a Schmidl Ferenc díjat.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Az építészet világnapja alkalmából idén is átadták a Schmidl Ferenc díjat.

A díjazottak, Karé Krisztián, Erdei László és lánya, Erdei Ibolya a Szent István Király Múzeum rekondtruálásával és bővítésével nyerték el a kitüntetést, és vehették át azt hétfőn délután a városházán.

A díjat 2014 óta Lantay Attila főépítész javaslatára adja át minden évben a város, hogy elősegítse az építészet és építészek társadalmi elfogadottságát. A díjátadón Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Lehrner Zsolt, illetve Róth Péter alpolgármesterek is részt vettek.  

Most egy olyan középület tervezői munka kapta Schmild Ferenc díjat, illetve megosztottan három tervező, ami igazi közösségi tere lett a városnak, hiszen megújult a Szent István Király Múzeum főépülete, a rendház épülete - ami önmagában belvárosunk kis csodája -, és úgy újult meg, hogy közben egy új közösségi és fogadórész készült el, vagyis gyakorlatilag egy új épület alakult ki - mondta el Cser-Palkovics András az ünnepségen.

Székesfehérvár polgármestere kiemelte, köszöni a Magyar Kormány támogatását, hogy megvalósulhatott ez a beruházás, és reméli a jövőben is lehetősége lesz a városnak hasonló középületeket, közintézményeket felújítani. 

A Fehérvár Televízió összeállítása:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek