5 hónapnál régebbi cikk

Jégpróbát tartottak az Alba Arénában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Dr. Cser-Palkovics András
Jégpróbát tartottak az Alba Arénában

Az Alba Aréna építése már a célegyenesben, a Volán játékosai pedig ma ki is próbálhatták leendő új hazai pályájukat! - jelentette be Cser-Palkovics András.

"Néhány héttel ezelőtt a kosárlabda-parkettát is telepítette a kivitelező, ezt követi most a jégpróba és a palánkok felszerelése" - írta Cser-Palkovics András polgármester Facebook-oldalán, hozzátette: "A jégpróbán a sorsolással kiválasztott szerencsés Volán-szurkolók is ott lehettek, bízom benne, hogy élményben volt részük, és hogy a mai alkalmat rengeteg jégkorong, sport és rendezvényélmény követi majd a következő években, évtizedekben!"

Az Aréna kivitelezése és engedélyeztetése a terveink nagyjából még fél évet vesz igénybe, persze ez függ az utóbbi folyamat gyorsaságától. Mindenesetre az első rendezvények tervezése megkezdődhetett. Sem e csarnok építését, sem a kórházi bővítést, sem a középiskolai campus keretéből indított vagy induló beruházásokat nem érinti a Modern Városok Program bejelentett lezárása.

Kapcsolódó
Sikeres a Modern Városok Program Székesfehérváron – Minden folyamatban lévő fejlesztés megvalósul és nincs visszafizetési kötelezettsége a városnak

A csütörtökön megjelent Magyar Közlönyben a kormány bejelentette, hogy lezárja a Modern Városok Programot. Mit jelent ez Székesfehérvár esetében – erről kérdezte a városi portál Cser-Palkovics András polgármestert, aki megerősítette: a folyamatban lévő valamennyi fejlesztés befejeződik, ezek forrása is biztosított, illetve visszafizetési kötelezettsége sincs a városnak. Az interjúban valamennyi programpontra kitérünk.

"A csarnok körüli úthálózat engedélyeztetése külön folyamat, mely már elkezdődött, szeretnénk és nyomatékosan kértük is az érintetteket, hogy minél gyorsabban, jóval a csarnok átadása előtt már lehessen használni ezeket az utakat" - emelte ki a polgármester.

Az Alba Arénát Székesfehérvár már nagyon megérdemelte és szükségünk is volt rá, hiszen ez olyan lehetőségeket nyit meg városunk számára a sport, a konferenciák és a zenei koncertek, egyéb rendezvények tekintetében is, amelyek egyrészt méltóak a városunkhoz és az agglomerációnkhoz, másrészt nélkülözhetetlenek, ha Székesfehérvárt nagy megtartóerejű várossá, 21. századi, értékkel teli otthonná akarjuk tenni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek