3 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári droglabort számoltak fel, a Farkasvermi úti műkörmös szépségszalonban is árulhattak drogot
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Fehérvári droglabort számoltak fel, a Farkasvermi úti műkörmös szépségszalonban is árulhattak drogot

Egy Farkasvermi úti műkörmös szépségszalonban is árulhattak holland anyagokból hazánkban előállított drogot. Két székesfehérvári tagja volt annak a bűnbandának, melyet az év végén egy országos akció keretében fogtak el a rendőrök.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a Terrorelhárítási Központ bevetési egységével együttműködve ütöttek rajta a pároson egy Feketehegy-Szárazréti házban. Az akcióban két család kezén kattant a bilincs, összesen nyolc ember került rendőrkézre, közülük hatan, beleértve a fehérvári párost is, börtönbe került.

A székesfehérvári párost, egy férfit és egy nőt, egy Sajó utcai házban fogtak el a rendőrök.

"Ebben az ingatlanban és a Farkasvermi úti szépségszalonban találták meg az országos akcióban lefoglalt kábítószermennyiség jelentős részét" - nyilatkozta Kész-Varga Mónika rendőr alezredes. A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője hozzátette, nagy mennyiségű kábítószer előállításához alkalmas szereket foglaltak le városunkban, valamint készpénzt és a csempészéshez használt autókat is itt találták meg.

A holland alapanyagokból hazánkban előállított kábítószerekkel kereskedő bűnbandára még az ünnepek előtt csapott le a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. A nyolc gyanúsítottból hatan letartóztatásban vannak.

Egyikük annak a P. Zoltánnak a fia, aki másfél évvel ezelőtt Európa egyik legkeresettebb bűnözője volt.

A gyanú szerint a már elfogott férfi fia vezette a kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnbandát. A drogdíler csapat 2022 szeptembere óta hozott be Hollandiából hazánkba amfetaminolajat, amiből aztán ifj. P. Zoltán anyjának otthonában különböző anyagok felhasználásával amfetamint állítottak elő. Majd azt továbbértékesítették.

Az illegális drogbizniszben a gyanú alapján részt vett az anyán és a fián kívül a férfi felesége, nővére és sógora is, valamint egy másik család három tagja. Itt vezettek a szálak Fehérvárra, a testvérpár egyik tagja és annak élettársa dolgozott városunkban.

Bár az elfogások az ország több nagyvárosában egy időben történtek, a TEK segítségét csak városunkban kérte az NNI.

A bűnbanda tagjai egymással internetes csevegőoldalakon kommunikáltak. A hálózatban mindenkinek meghatározták a szerepét. Voltak, akik Hollandiából hozták haza autóval a kábítószert, aztán azok, akik a deponálásban segédkeztek, mások előállították az amfetamint, egyesek pedig értékesítették ezeket a dílereknek. A lefoglalt tárgyak között volt egy olyan ötliteres kanna is, amiben amfetaminolajat tároltak.

A reális számítások szerint a feketepiacon 1 liter amfetaminolajból hozzávetőleg 3 kg amfetamin állítható elő, így alsó hangon számolva is több mint 15 kg kábítószert tudtak volna ezen alapanyagokból előállítani, de ennek többszöröse sem kizárt.

A Fehérvár Televízió összeállítása:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek