3 hónapnál régebbi cikk

Megnyílt és már használható az Alba Aréna úthálózata
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Dr. Cser-Palkovics András
Megnyílt és már használható az Alba Aréna úthálózata

Átadták az Alba Ipari zónához vezető útszakaszt. A 7-es és a 62-es utat összekötő új szakasz mindenki számára használhatóvá vált, így jelentősen megkönnyítve az arra közlekedők életét.

Megnyílt és már használható az Alba Aréna úthálózata, az Alba Ipari Zóna mostantól a Budai út felől is megközelíthető.

"Ez a közműrendszer és a közvilágítás kiépítését is jelenti, a csomópontokkal együtt, tehát ami itt a Budai út-Nagyszombati út kereszteződés kialakult, az mintegy 3 és fél milliárd forint összköltségvetésből valósult meg. Mindez azért is nagyon fontos mert egyrészt kiszolgál egy új közösségi létesítményt, amit majd valamikor a tavasz második felében át is adunk, de legalább ennyire fontos, hogy egy nagy, ipari centrumkomplexumot is összeköt a Budai úttal” - mondta el Cser-Palkovics András polgármester.

Most a Nagyszombati utca-Budai út kereszteződése a meglévő háromról egy négy ágú csomópontra bővült. Az ünnepélyes átadón Cser-Palkovics András és Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője nyitotta meg az utat. Az építkezés indulásakor a csarnok és az úthálózat projektet szándékosan különválasztották, tehát az utak megnyitásával nem kellett megvárni a csarnok átadását.

“28 vállalkozás, cég vár arra, hogy felépítse itt üzemcsarnokát az Alba Ipari Zónában, ez egy hihetetlen nagy fejlődés, hogyha az M7-es felől közelítjük meg Fehérvárt, hogy itt már egészen a 70-es útig kinyúlnak a vállalkozások” - emelte ki Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

Az Alba Ipari Zóna üzemeiben jelenleg is több ezren dolgoznak, akik életét az új átadott mintegy 3 km hosszú útszakasz jelentősen megkönnyíti majd, hiszen a műszakváltáskor fellépő jelentős forgalmat így 3 különböző irányba oszlatja el. 

Tóth Ferenc, az Alba Ipari Zóna Kft. ügyvezetője hozzátette: “Jelenleg 148 cég működik, a 148 cégben 3200 ember dolgozik. A közeljövőben ez tovább emelkedik majd, hiszen új üzemcsarnokok és raktárak épülnek majd, így várhatóan itt majd olyan hat-hétszáz ember fog dolgozni."

Bő 3 kilométernyi új út, illetve kerékpárút épült, mellyel az Alba Ipari Zóna így északról, a Budai-Nagyszombati csomópont és a Topolyai-Palánkai utcák felől is megközelíthetővé vált.

A megépült 2-2 sávos autóút mellett a járdát és a biciklis utat is átadták, így innentől kezdve így is megközelíthetik majd a fehérváriak az ipari zónát, valamint a buszjáratokat is be fogják vezetni ezen az új útszakaszon. Fontos az is, hogy az  Aréna és az ipari park új útjai mellé 125 facsemetét és 50 cserjét is telepített a kivitelező. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek