Közös ügyünk a zöld energia
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Közös ügyünk a zöld energia

Április 15-ig kérdezi a kormány a lakosság véleményét a zöld energiával, a rezsicsökkentéssel, a napelemekkel kapcsolatban. Az online kérdőívben 13 kérdésre várják a válaszokat.

A kormány minden fontos kérdésben megkérdezi a lakosság véleményét. Ezert indította el Közös ügyünk a zöld energia elnevezésű konzultációt. Erről beszélt Vejkey Imre országgyűlési képviselő székesfehérvári sajtótájékoztatóján. Mint mondja, a magyar gazdaság jövője most dől el, most alakulnak ki Európa zöld központjai: "Azt szeretnénk elérni, hogy a zöld energia életünk részévé váljon. A fenntartható és környezetbarát zöld energia a XXI. század erőforrása. Ehhez stratégiára, megfelelő technológiákra, hightech megoldásokra és energiatárolásra van szükség."

Róth Péter alpolgármester elmondta, a zöld kérdésekről nemcsak gondolkodni kell, hanem cselekedni is. Székesfehérvár önkormányzata például az elmúlt években egyre több intézményre, többek között iskolákra, óvodákra, a Polgármesteri Hivatalra helyezett ki napelemeket:

"A következő évtized fontos kihívása a 7-es pontjában szerepel a zöld konzultációnak. Erre szeretném mindenki figyelmét felhívni. Ez a kisközösségi energiatermelés, energiamegosztás és energiatárolás kérdésköre. Mi nyitottak vagyunk a párbeszédre az állammal, támogatóval, a gazdasági élet szereplőivel, és a lakossággal is, hiszen itt mindannyiunk együttműködésére, együtt gondolkodására szükség lesz. Itt egy városrészenként kialakítandó lehetőségekről kell majd beszélnünk és gondolkodnunk a következőkben."

A kormány 13 kérdésben kéri a lakosság válaszát. Többek között az energiaszükségletekről, a zöld innovációról, a klímapolitikáról várják a véleményeket. A kérdőív online elérhető a zoldenergia.kormany.hu-n április 15-ig.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek