Gyerekek faggatták Fehérvár polgármesterét
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Gyerekek faggatták Fehérvár polgármesterét

Cser-Palkovics András örömmel válaszolt az ép és autizmussal élő fiatalok kérdéseire a Városházán hétfőn délelőtt.

Kedves meghívásnak tettek eleget a Hétvezér Általános Iskola és az Arany EGYMI autista tagozatáról érkező kisdiákok és tanáraik. A két intézmény évek óta tartó együttműködését megköszönve invitálta meg vendégeit Cser-Palkovics András polgármester arra, hogy bemutassa a Városházát, és egy kicsit a munkáját is.

Rengeteg kérdéssel érkeztek a gyerekek. A témák között mások mellett felvetődött a polgármester kedvenc fagylaltja, vagy hogy mindig jó tanuló volt-e, de fontos, a várost érintő problémák kapcsán, és a munkáját illetően is tettek fel kérdéseket a gyerekek. Cser-Palkovics András pedig igyekezett mindenki kérdését megválaszolni.

Az Arany EGYMI-be járó diákok ajándékul egy kis műsorral is kedveskedtek a Hétvezéreseknek, és a polgármesternek: énekeltek, és dalokat játszottak különleges hangszerükkel, a hangzó rúddal.

Ezután a város első embere egy kis idegenvezetést tartott a diákoknak, akik megtekintették a Szent Korona hiteles másolatát, és még a polgármester székébe is beleülhettek. Mint a városvezető mondja: örül a két iskola összefogásának, hiszen úgy érzékenyítik egymást, hogy gyermeki őszinteségükkel pillanatok alatt áthidalnak minden különbséget.

A polgármester meghívásának mindenki nagyon örült. A két intézmény pedig megerősítette: a jövőben is szeretnék a jó kapcsolatot ápolni, és további közös programokat szervezni az érzékenyítés jegyében.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek