Kiderült, hogy miért csapódott a földbe a repülőgép Ráckeresztúrnál
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Kiderült, hogy miért csapódott a földbe a repülőgép Ráckeresztúrnál

Szombaton reggel 9 óra 30 perckor szálltak fel a tököli repülőtérről, 8 perc múlva mindketten halottak voltak.

Valószínűleg a pilóta rosszulléte miatt zuhant le szombaton délelőtt a repülőgép Ráckeresztúrnál, írja a Blikk. Az Extra EA330 típusú műrepülőn ketten utaztak, de sem a 60 éves Magyari József, a korábbi szingapúri konzul, aki állami cégvezető volt, sem pedig 26 éves utasa nem élte túl a balesetet.

A Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) még mindig vizsgálja a történteket, de a laphoz eljuttatott közleményükből több szörnyű részlet is kiderül a Martonvásár és Ráckeresztúr között történtekről:

„A HA-PET lajstromjelű Extra 330L típusú repülőgép két fővel a fedélzeten 9 óra 30 perckor szállt fel a tököli repülőtérről. A repülőgép három perc múlva érkezett a Martonvásár - Ráckeresztúr közötti gyakorló légtérbe, ahol néhány perces repülést követően közel függőleges helyzetben, nagy sebességgel a földnek csapódott. A pilóta és utasa a helyszínen életét vesztette, a légi jármű megsemmisült.

A bejelentést követően a KBSZ balesetvizsgálói megkezdték a helyszínelést, amely során sikerült feltárni és beazonosítani a repülőgép fő darabjait, valamint a repülőgép kormányfelületeit. A helyszínen fellelt akciókamera által rögzített fájlokat a KBSZ szakemberei a hétvége során helyreállították. A felvétel alapján a repülés 8. percében a pilótánál feltételezhetően rosszullétre utaló jel mutatkozott, amely után a rögzített felvétel végéig a repülőgép vezetetlen repülési jelleget mutat. A KBSZ a rendőrség és a légügyi hatóság szakembereivel részletes szemle keretében vizsgálja a műszaki meghibásodás lehetőségét.”

Kapcsolódó
Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál

A rendőrség megkezdte a helyszínelést.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók