3 évnél régebbi cikk

Megérkeztek az influenza elleni oltások a háziorvosokhoz, fertőtlenítő nagytakarítás lesz az iskolákban
Megérkeztek az influenza elleni oltások a háziorvosokhoz, fertőtlenítő nagytakarítás lesz az iskolákban

Az operatív törzs keddi tájékoztatóján elhangzott, megérkeztek az influenza elleni védőoltások a háziorvosokhoz, illetve fertőtlenítő nagytakarítás lesz az iskolákban az őszi szünetben.

Az influenzaoltást minden háziorvos megkapta, az oltást első körben a veszélyeztetetteknek és a 65 év felettieknek javasolják, a háziorvosokkal történt egyeztetés után - mondta el Müller Cecília tisztifőorvos kedden, az operatív törzs tájékoztatóján. Hozzátette, a fél év feletti gyermekek is kaphatják az oltást, illetve a foglalkozás-egészségüggyel foglalkozó orvosok is beadhatják a vakcinát.

Még soha nem haltak meg ennyien a koronavírus miatt Magyarországon
989 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 48 757 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 38 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1211 főre emelkedett, 14 637-en pedig már meggyógyultak. 1960 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen.

Az őszi szünetben fertőtlenítő nagytakarítás lesz az iskolákban, teljesen tiszta épületekbe térhetnek vissza majd a diákok. Ahol előfordult megbetegedés, ott kérték a honvédség közreműködését is, és kiterjedtebb fertőtlenítés lesz - tájékoztatott Müller Cecília. Kiemelte: az operatív törzs jelenleg 46 óvodában és 21 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 153 osztálynál és 17 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Kiss Róbert alezredes elmondta, hogy fehér ruhába öltözött csalók hamis önkormányzati papírokkal házalnak több helyen, hogy fertőtleníteni akarnak. Kiemelte, ha ilyennel találkozunk, lépjünk kapcsolatba a települési önkormányzattal, illetve a rendőrséggel, ha valóban csalókról van szó.

Az operatív törzs teljes keddi tájékoztatója itt nézhető meg:

Borítókép: Facebook/Magyarország Kormánya
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek