2 évnél régebbi cikk

Épül a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal Fehérvárra bevezető szakasza: június 15-ig várják a lakossági véleményeket
·Közlekedésközlekedés·Utolsó frissítés: undefined
Épül a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal Fehérvárra bevezető szakasza: június 15-ig várják a lakossági véleményeket
·Közlekedésközlekedés·Utolsó frissítés: undefined

A Budapest-Balaton kerékpáros útvonal Székesfehérvárra bevezető szakaszán az előkészítő munkák megtörténtek, és még ebben a hónapban kezdődnek a földmunkák is. 

A Budapest-Balaton kerékpáros útvonal Velence – Székesfehérvár közötti szakaszán, a székesfehérvári bevezető szakasz 1,76 km hosszban a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából a STRABAG Építő Kft. kivitelezésében valósul meg. A munkálatok megkezdődtek, a kivitelező cég által közzétett részletes projektleírás az alábbiakban olvasható. A lakossági észrevételeket június 15-ig várják e-mailben.

A projekt részletes leírása:

- A tervezett önálló kerékpárút kialakítása új nyomvonalon történik; Kisfalud irányából a 8116 j. út bal oldalán a 7. sz. főútig.
- A 7. sz. főút alatt kerékpáros aluljáró kerül kialakításra.
- Az aluljárót követően a 7. sz. főút mentén Székesfehérvár irányába a bal oldalon kerül kialakításra az önálló kerékpárút nyomvonala és csatlakozik bele a Nagyszombati út csomópontjánál a meglévő kerékpárútba.
- Az önálló kerékpárút kialakítandó teljes hossza 1760 m.
- A burkolat 3,3 m széles aszfaltburkolat, kétoldali szegéllyel humuszolt padkával.
- Kialakításra kerül a 6. sz. vasútvonal (Székesfehérvár – Bicske vonal) keresztezésében egy új kerékpárút átjáró és ehhez tartozó közvilágítás.
- A 7. sz. főút kerékpáros aluljárótól a Nagyszombati csomópontig a kerékpárút közvilágítással lesz ellátva.
- A kerékpárutat keresztező 8131 j. út (vasútállomásra vezető út) alá lesz rendelve a kerékpárútnak, itt nem lesz elsőbbségadási kötelezettségük a kerékpárosoknak.
- A projekthez tartozóan 130 db fa kerül elültetésre a kerékpárút mentén, árnyékolás céljából.

A projekt ütemezése:

- Az előkészítő munkák (növényzetirtás, lőszermentesítés) megtörténtek.
- A földmunkák várhatóan júniusban kezdődnek meg, ezzel egyidőben megkezdődik a 7. sz. főút alatti aluljáró kialakítása.
- Az aluljáró kivitelezése több ütemben valósul meg várhatóan ennek időtartalma 3 hónap.
- A kivitelezés befejezési határideje 2022. március. Az útüzemeltetési időszakra tekintettel a téli hónapokban munkavégzés várhatóan nem történik.

Az építés ideje alatt a 7. sz. főúton jelzőlámpával irányított félpályás forgalomterelésre kell majd számítani. Emiatt jelentős torlódás alakulhat ki a 7. sz. főút Székesfehérvár keleti bevezető szakaszán, illetve Székesfehérvárról kifelé a Velencei-tó és Kisfalud irányába. A terelések életbelépését megelőzően a kivitelező részletes tájékoztatást fog adni a forgalmirend-változásról.

Várják a projekttel kapcsolatos lakossági kérdéseket, javaslatokat is a kiadott tájékoztató kapcsán. Ezeket 2021. június 15-ig e-mailben, a flora.fodor@strabag.com címre lehet eljuttatni.

A kivitelezéssel, munkavégzéssel kapcsolatos észrevételek, panaszok bejelentését is a fenti elérhetőségre kell megküldeni.

A közlekedők megértését és türelmét kérik!

(Forrás: ÖKK)

Borítókép: szekesfehervar.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek