2 évnél régebbi cikk

Székesfehérvár képviseli a magyar városokat az Entente Florale versenyen
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Székesfehérvár képviseli a magyar városokat az Entente Florale versenyen

„Székesfehérvár a virágosításban is a Bajnokok Ligájában indul!" – írja Facebook-oldalán Székesfehérvár polgármestere, utalva arra, hogy idén Székesfehérvár képviseli majd Magyarországot az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében, azaz az Entente Florale versenyben.

Több halasztás után idén végre megrendezik az Entente Florale virágosítási versenyt, melyre a nevezést még 2019-ben nyerte el a város a Virágos Magyarország első helyezésével. Mint dr. Cser-Palkovics András írja: "Városgondnokságunk és szakembereink már javában dolgoznak, a mezőny nyilván nagyon erős lesz, ennek hála pedig már biztosan mondhatjuk: rengeteg tapasztalattal és ötlettel, jó példával biztosan gazdagodunk!"

A Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen a városok között Székesfehérvár nyerte el a fődíjat, és képviselheti hazánkat a nemzetközi Entente Florale Europe-on. Az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében Székesfehérvár és Orfű mérkőzhet meg kilenc ország közel 15 ezer településével.

A virágos városképhez természetesen az egyéni háztartások, kertek is nagyban hozzájárulnak. Évről-évre különböző akciókkal segíti a Városgondnokság a kertészkedőket, a napokban a komposztládák kiosztása kerül sorra: 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek