1 évnél régebbi cikk

"Elfelejtett" veszíteni az Alba, zsinórban hetedik győzelme után jöhet a rájátszás!
·Sportkosárlabda·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
"Elfelejtett" veszíteni az Alba, zsinórban hetedik győzelme után jöhet a rájátszás!
·Sportkosárlabda·Utolsó frissítés: undefined

A bajnok Szombathelyt is megverte az Arconic-Alba Fehérvár az alapszakasz utolsó meccsén. Megint majdnem száz pontig jutott az Alba, a rájátszásban pedig a hatodik helyen végző Kecskeméttel találkozik. De előbb még egy kupameccs jön, ismét a szombathelyiekkel!

Amióta Alejandro Zubillaga az edző, a fehérvári kosarasok csak nyertek. A Honvéd, Kaposvár, Sopron, Nyíregyháza, Debrecen, Szolnok hatos után, az alapszakasz legvégén a bajnoki címvédő szombathelyi Falco ellen 97-91-re győzött az Alba, úgy, hogy volt 18 pontos előnye is a meccsen.

Ezzel a legutóbbi két fehérvári találkozóján az alapszakasz második és első helyezettjét is legyőzte a Fehérvár, amely harmadik helyen zárta a bajnokság első etapját.

A folytatásban az alapszakasz hatodik helyezettje vár a fehérváriakra a legjobb nyolc között. Nem mindennapi izgalmak után alakult ki, melyik csapat lesz ez. Részletes ismertetés helyett legyen elég ennyi: a kétszeri hosszabbításban eldőlt Nyíregyháza-Sopron mérkőzés végeredményén (is) múlt, hogy a Kecskemét vagy a Körmend lesz az Alba ellenfele, vagyis igazán sokismeretlenes volt az egyenlet. Végül a kecskemétiek zártak hatodikként, így ellenük küzd az elődöntőért, három nyert meccsig tartó párharcban az Alba.

A további párosítás: Falco-Debrecen, Szolnok-Körmend, Zalaegerszeg-Sopron. Bár első ránézésre egyáltalán nem járt rosszul az Alba, a korábbi fehérvári edző, Forray Gábor vezette Kecskemét ellen is szükség lesz az utóbbi hetek pazar formájára. Az Alba szinte "elfelejtett" veszíteni, meglátjuk, meddig építhető tovább a sorozat. Minden újabb győzelem a négy közé jutáshoz viszi közelebb a csapatot a bajnokságban.

De a rájátszás csak április 12-én kezdődik (aznap, illetve 18-án biztosan lesz meccs Fehérváron). Jövő szerdán viszont a Magyar Kupa negyeddöntőjében ismét a Szombathely lesz az ellenfél, de ezúttal nem itthon, hanem a vasi fővárosban. A győztes bejut a budapesti Tüske Csarnokban rendezendő négyes döntőbe.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek