1 évnél régebbi cikk

Kreatív dekorációk a kertbe: íme négy szuper ötlet!
·Életmódkertészet·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
123RF
Kreatív dekorációk a kertbe: íme négy szuper ötlet!
·Életmódkertészet·Utolsó frissítés: undefined

A kert egy csodálatos hely a kikapcsolódásra, szórakozásra és a természettel való kapcsolatteremtésre. Megfelelő dekorációval ráadásul otthonunk stílusának egyedi kifejezésévé is válhat. Ha kreatív dekorációs ötleteket keresel kerted felfrissítésére, ne keress tovább: íme négy remek megoldás, amelyek biztosan beindítják a fantáziádat!

Kültéri világítás

A kültéri világítás egyszerű és hatékony módja annak, hogy meleg, hívogató légkört teremtsünk kertünkben. A kívánt hatás érdekében szerelj fel lámpákat a sétányok mentén, a fák köré, vagy akár víz alatti elemeket is kiemelhetsz a megfelelő fényforrásokkal.

A napelemes lámpák egy nagyszerű választást jelentenek, mivel nem igényelnek semmilyen vezetéket és környezetbarátak. Emellett bátran kísérletezhetünk különböző típusú világításokkal is az egyedi megjelenés érdekében. Tipp: az ANRO világítástechnikai webáruház virtuális polcairól több ezer gyönyörű megjelenésű kültéri fényforrás beszerezhető a LED fényfüzérektől kezdve a leszúrható kerti lámpákon át a mozgásérzékelős fényforrásokig.

Kerti művészet

A kerti díszekkel és dekorációkkal játékos és szeszélyes megjelenést alakíthatunk ki kültéren. Használhatsz szobrokat, szélharangot, vagy akár régi kerékpárokat és autóalkatrészeket, hogy érdekes fókuszpontokat alakíts ki.

Természetesen saját műalkotásokat is létrehozhatsz: előtte azonban mindenképp győződj meg arról, hogy műtárgyaid ellenállnak majd az időjárás viszontagságainak.

Függőleges kertek

A függőleges kertek remek megoldást jelentenek kis terekbe, vagy azoknak, akik több zöldet szeretnének otthonukba. Ha ültetvényeket, gyógynövényeket, virágokat vagy egyéb pozsgás növényeket rögzítesz a falhoz vagy kerítéshez, nemcsak vizuálisan érdekessé teheted a kertet, hanem javíthatod a levegő minőségét is, sőt akár friss fűszernövényeket is biztosít a főzéshez.

Vízi elemek

Az olyan vizes elemek, mint a szökőkutak, tavak vagy vízesések nyugtatólag hatnak a kertben. Nemcsak kellemes, pihentető hangot adnak, de vonzzák a vadon élő állatokat is, például a madarakat és a pillangókat. Számos stílus közül választhatsz a kortárstól a hagyományosig, ráadásul világítást is beépíthetsz, hogy lenyűgöző látvány fogadja majd a családot vagy barátokat a nyári partik alkalmával.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek