1 évnél régebbi cikk

Beszakadt az aszfaltburkolat egy kamion alatt a Fejérvíz szennyvíztelepén
·Hírekkamion·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fejérvíz Zrt.
Beszakadt az aszfaltburkolat egy kamion alatt a Fejérvíz szennyvíztelepén
·Hírekkamion·Utolsó frissítés: undefined

A gyors segítségnek köszönhetően a főgyűjtő csatorna nem sérült meg. A helyreállítás folyamatban van.

Jelentős árok keletkezett a több tonnás kamion súlya miatt beszakadó aszfaltburkolat alatt a Bakony utcában. Szerencse, hogy a nagy átmérőjű főgyűjtő csatorna, amely Székesfehérvár szennyvizének 62 százalékát szállítja a telepre, nem sérült meg. Ez nagyban köszönhető a gyors segítségnek.

"Szerdán a telepvezető kollégám fél 11-kor értesített, hogy a telepen egy kamion alatt beszakadt az úttest. Jelezve lett az összes hatóságnak, illetve a tűzoltóságnak, gyakorlatilag 20-25 percen belül kiérkeztek. Itt is szeretnénk megköszönni a gyors és hathatós segítségnyújtásukat, minden hiba nélkül sikerült a gépjárművet kiemelni" - mondta el a Fehérvár Televíziónak Szitás Tamás, a Fejérvíz Zrt. üzemeltetési főmérnöke.

Most az ideiglenes szennyvízelvezető repülővezeték kiépítésén dolgoznak a szakemberek, a szivattyúzást készítették elő.

"A beszakadást valójában egy szennyvízvezeték csőtörése okozta, amelynek az elhárítása már folyamatban van. A tegnapi nap folyamán sikerült a legrosszabb forgatókönyvet megúszni azzal, hogy a 40 tonnás teherautó nem szakadt rá a vezetékre, hanem fennakadt a gödör szélén" - nyilatkozta Gilián Zoltán, a Fejérvíz Zrt. csatornázási üzemeltetési vezetője.

A csatornázási üzemeltetési vezető hozzátette, az előkészítés után, várhatóan jövőhéten kedden tudják befejezni a munkálatokat, de a szolgáltatás addig is folyamatos. A távlati fejlesztési cél egy párhuzamvezetés kiépítése, ugyanis jelenleg a szakadás alatti egy ágon jön be a vezetékszakasz a szennyvíztelepre.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek