12 hónapnál régebbi cikk

Gyalogosok és biciklisek vették birtokba a déli összekötőutat
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
Gyalogosok és biciklisek vették birtokba a déli összekötőutat

Különleges módon avatták fel ma a déli összekötőt. Mielőtt holnap átadják az autósoknak, a családok is birtokba vehetik.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság kerékpáros ügyességi pályát állított fel, a Honvéd Szondi SE triatloncsapata pedig a futás és a biciklizés kedvelőit várja az új déli összekötőútra.

Cser-Palkovics András polgármester a fejlesztés kapcsán azt mondta, az új úttal könnyebbé válik a déli ipari park megközelítése, és várhatóan csökken a belváros forgalmi terhelése is. Ez egy hiánypótló közlekedési beruházás, mert a város déli részén egy olyan átkötőutat biztosít gyűjtőútként a 21. századi biztonsági körülményeket szem előtt tartva, ami eddig nem létezett.

Minden bizonnyal tehermentesíteni fogja a Horvát István utca és a Széchenyi utca kereszteződését vagy éppen a Mártírok útját. A Juharfa utca és a Köles utca közötti nyomvonalon a fejlesztés keretében ezer méter utat újítottak fel, több mint négy kilométer új út épült, valamint ötezer méternyi csapadékvíz-elvezető létesítményt és négy kilométernyi kerékpárutat hoztak létre.

Az összekötőút mentén modern, LED-es közvilágítást építettek ki, négy körforgalmat alakítottak ki, valamint több ezer cserjét és közel háromszáz fát ültettek el. A beruházás uniós forrásból, közel négy és fél milliárd forintból valósult meg.

Vargha Tamás, a térség országgyűlési képviselője elmondta: sikerült olcsóbban megvalósítani a projektet, az így megspórolt pénzből újítja fel a város a Móri utat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek