11 hónapnál régebbi cikk

Hogyan találhatom meg a tökéletes szoknyahosszt?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay
Hogyan találhatom meg a tökéletes szoknyahosszt?

A szoknyaválasztás egyszerűnek tűnik, elvégre nagyon sok lehetséges modellünk van. A jó szabású és hosszúságú szoknya kiválasztásához azonban ismerned kell az alakod sajátosságait, valamennyire érdeklődnöd kell a divat iránt, és néha egyszerűen csak szerencsésnek kell lenned. Azoknak, akiknek még mindig kétségeik vannak a szoknya hosszának megválasztásával kapcsolatban, adunk néhány tanácsot.

Milyen típusú szoknyák vannak?

Mielőtt megértenéd, hogyan kell kiválasztani a szoknya hosszát, érdemes megismerkedni néhány konkrét fazonnal. A megfelelő hosszúságú szoknya vásárlásához hasznos lehet, ha már tisztában vagy néhány alapvető kérdéssel, amelyek a gardrób adott modelljével kapcsolatosak. Ha nem hiszed, emlékezz azokra a helyzetekre, amikor a szoknya tökéletesnek tűnt, de enyhe szélben sétálva azonnal fellibbent, többet árulva el a tervezettnél. A ceruzaszoknya az egyik biztonságosabb szoknyamodell lesz munkához, iskolához és egyéb alkalmakra. Ez a típus leggyakrabban a testhez tapad, és derékmagasságban kezdődik.

Ami a hosszt illeti, találhatunk mini, térdig érő vagy lábszárközépig érő modelleket is. A rakott szoknyák leggyakrabban midi vagy maxi változatban kaphatók. Ennek köszönhetően nem kell attól tartanunk, hogy a hossz miatt nem kerülnek felhasználásra. A drapírozott szoknya is különböző hosszúságú lehet, ezért próbáljuk meg kiválasztani a helyzetnek és az alaknak megfelelő szabást. Leggyakrabban elegáns fazonban találjuk majd, aminek köszönhetően üzleti helyzetekben is beválik.

Sőt a speciális fodroknak köszönhetően kihasználhatjuk majd a kozmetikai hatásait. Pontosabban arról van szó, hogy az egyenetlenül elosztott anyag elvonja a figyelmet, és elfedi az alak egyenetlenségeit.

Érdemes felfedezni az Answear.hu kollekcióját: https://answear.hu/k/noi/ruhazat/szoknyak. Inspirálódj a szemléltetett modellek stílushatásai alapján!

Hogyan válasszuk ki a maxi, midi vagy mini szoknyahosszt?

Most nézzük meg a hosszúság kérdését másik szemszögből. A szoknyák hosszuk szerint három kategóriába sorolhatók: maxi, midi, mini. Az utoljára említett típust talán a legnehezebb alkalmazni, mert az ebben a kategóriában található modellek általában nagyon rövidek. Ez akkor azt jelenti, hogy nem lesz munka közben hordható miniszoknyád? Nos, a válasz: attól függ. Először is nagy szerepe lesz a munkahelynek, pontosabban az ott érvényes öltözködési szabályoknak. Egyes cégeknél nincsenek szigorú szabályok az alkalmazottak öltözködésére vonatkozóan, így a rövidebb szoknya sem okozhat gondot, de ahol nagyon szigorú a dresszkód, érdemes hosszabb modelleket választani.

A második kérdés az, hogy pontosan milyen a szoknya fazonja, és hogy néz ki rajtunk. A magasságunk nagyban meghatározza a kompatibilis modellünket. Például azoknak, akik meglehetősen alacsonyak, egy miniszoknya megfelelő hosszúságú lehet. Ennél a modellnél viszont arra érdemes odafigyelni, hogyan viselkedik a testünkön. A ruhatárunkban valószínűleg lesz egy-két tökéletes hosszúságúnak ítélt szoknya, de napközben, séta közben felcsúszhat, egyre jobban szabaddá téve a lábakat, ami zavaró lehet.

A miniszoknyák kérdéskörét összefoglalva elmondhatjuk, hogy néhány dologra érdemes odafigyelni: céges öltözködési szabályok, az alakunk sajátosságai, egy adott szoknya szabása és anyaga. A midi és maxi szoknyákkal sokkal könnyebb dolgunk lesz, mert ezekben az esetekben könnyebben kezelhető a megfelelő hossz. Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden hosszabb szoknya minden munkahelyi környezethez passzol. Itt a szabásra és az anyagra is figyelnünk kell, mert például az elegáns, bokáig érő szoknyák jobban megfelelnek majd egy esti kiruccanáshoz vagy bálhoz, mint a mindennapi megjelenéshez.

A Tommy Hilfiger kollekciójában kiválaszthatod a személyedre programozott optimális szoknyahosszt: https://answear.hu/m/tommy-hilfiger.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek