9 hónapnál régebbi cikk

Mi kerüljön az úti patikába, hogy felkészülten induljunk nyaralni
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Mi kerüljön az úti patikába, hogy felkészülten induljunk nyaralni

Leégés, csípések, allergia, sérülések, torok- és fejfájás – ezek mind megkeseríthetik nyaralásunkat. Hogy ne legyen kellemetlen meglepetés, célszerű magunknál tartani néhány gyógyszert, kenőcsöt, de a sebtapasz sem árt, és az allergia elleni készítmények is jól jöhetnek!

Akár tíz perc is elég ahhoz, hogy bőrünk leégjen, így ha strandolni indulunk, ne feledkezzünk meg a naptejről! Az úti patikába azonban érdemes a leégés tüneteit enyhítő készítményt is csomagolni. A legfontosabb azonban mégis az, hogy az állandóan szedett gyógyszereket ne hagyja otthon senki. Schneider Attila gyógyszertárvezető lapunknak elmondta, hogy érdemes ezeken kívül fájdalom- és lázcsillapítót, hasmenést enyhítő szert, valamint repülős út esetén hányáscsillapítót is csomagolni. 

A nyaralás során akár sérülés is érhet minket, így jó, ha van nálunk sebtapasz, kötszer, valamint legyen az útipatikánkban szúnyog és kullancsriasztó is. A szakember hozzátette: figyeljünk arra is, hogy az utazás során hogyan tároljuk az úti patikánkat, a forróságban ugyanis tönkremehetnek a gyógyszerek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek