8 hónapnál régebbi cikk

Utasnak próbálta álcázni magát egy vezetéstől többszörösen eltiltott sofőr Rácalmásnál
Utasnak próbálta álcázni magát egy vezetéstől többszörösen eltiltott sofőr Rácalmásnál

Tavaly április óta háromszor tiltották el a vezetéstől a 6-os főúton elkapott sofőrt. A férfi a rendőri igazoltatás előtt a kocsi hátsó ülésére ugrott, de így is lebukott.

Bíróság elé állították azt a férfit, aki háromszoros eltiltás hatálya alatt vezetett egy autót, írja közleményében a Fejér Vármegyei Főügyészség. A bíróság tavaly áprilisban, idén márciusban és júliusban tiltotta el jogerősen a járművezetéstől. A férfival szemben az elmúlt 2 évben 12 alkalommal indult közeledési szabálysértés miatt eljárás.

A vezetéstől háromszorosan eltiltott sofőr legutóbb augusztus 8-án bukott le. Ekkor ismerősének autóját vezette, melyben utasként tartózkodott a gépjármű tulajdonosa is.  A férfit a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei Rácalmás közelében próbálták meg intézkedés alá vonni, a sofőr azonban a megkülönböztető hang- és fényjelzés ellenére nem állt meg, a 6-os főúton tovább haladt és csak a 67-es szelvénynél állt meg, ahol a hátsó ülésre ugrott és az utasát ültette a jármű vezetőülésébe.

Az őrizetbe vett férfi az eltiltás hatálya alatti vezetést beismerte, ezért a Dunaújvárosi Járási Ügyészség bíróság elé állította. A Dunaújvárosi Járásbíróság a férfit 90 nap elzárásra ítélte és újabb 5 évre eltiltotta a vezetéstől. Az ítélet nem jogerős.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek