8 hónapnál régebbi cikk

A fehérvári laktanya összes tűzoltója oltja a kamiontüzet, a katasztrófavédelmi mobil labort a helyszínen üzembe helyezték
·Hírektűz·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss Gábor
A fehérvári laktanya összes tűzoltója oltja a kamiontüzet, a katasztrófavédelmi mobil labort a helyszínen üzembe helyezték
·Hírektűz·Utolsó frissítés: undefined

A tűz a kamion mellett lévő aljnövényzetre is átterjedt, amelynek továbbterjedését rövid időn belül megfékezték az elsőként kiérkező egységek.

Amint azt korábban mi is megírtuk, kigyulladt egy tartályos kamion vontatmánya a 62-es főút 42-es kilométerénél, Székesfehérvár térségében, az M7-es autópálya felüljáróján vasárnap délután. A gázolajat és benzint szállító kamion tartálya égett, amely a tűzben hátul kihasadt. A tartálykocsi végül teljesen kiégett, de a balesetben nem sérült meg senki, ám székesfehérvári laktanya összes tűzoltóját a 62-es főútra riasztották, a lángokat pedig városunk több pontján is látni lehetett. A fehérvári egyenruhásokon kívül Veszprémből, Pétfürdőről, Siófokról és Pusztaszabolcsról is érkeztek megerősítő egységek.

A Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a helyszínen üzembe helyezték a katasztrófavédelmi mobil labort, ami a levegőbe kerülő káros anyagokról ad iránymutatást, a szél a füstöt nem a lakott terület irányába viszi.

A tüzet két irányból oltják összesen negyvenen és a helyszínen rendelkezésre áll több vízszállító autó,  valamint elegendő hab oltó anyag is - mondta el Szabó-Bisztricz Anett szóvivő. Az országban összesen három komondor típusú tűzoltó jármű teljesít szolgálatot, ezek közül az egyik a baleset helyszínén segíti az oltást. A kéklámpások teljes útlezárás mellett dolgoznak a lángok megfékezésén. A katasztrófavédelem minden közlekedőtől türelmet kér.

A tűz a kamion mellett lévő aljnövényzetre is átterjedt, melynek továbbterjedését rövid időn belül megfékezték az elsőként kiérkező egységek.

FRISSÍTÉS, 2023. 08. 20., 18:56: Eloltották a tüzet, ám a helyszínen elhúzódó tűzoltási munkálatokra lehet számítani.

FRISSÍTÉS, 2023. 08. 21., 07:35: Egy sávon már megindult a forgalom az érintett szakaszon. Részletek itt:

Kapcsolódó
Videón a Székesfehérvárnál kigyulladt kamion, egy sáv már járható a 62-esen

A gázolajat és benzint szállító tartálykocsi még vasárnap délután gyulladt ki. Mostanra a 62-es főút érintett szakaszán egy sáv már járható.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek