8 hónapnál régebbi cikk

Vasárnap avatják a Vidi legendás edzőjének szobrát a Sóstói Stadionnál
·SportVideoton·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
molfehervarfc.hu
Vasárnap avatják a Vidi legendás edzőjének szobrát a Sóstói Stadionnál
·SportVideoton·Utolsó frissítés: undefined

Tavaly áprilisban született közgyűlési határozat Kovács Ferenc szobrának felállításáról. A Mezőkövesd elleni meccs előtt avatják.

Kovács Ferenc két legendás sikert is elért a Videotonnal: 1976-ban bajnoki ezüstérmet szerzett a Ferencváros mögött, egy, a fehérvári igazságérzetet máig bántó Üllői úti meccs után. 1985-ben pedig az UEFA-kupa döntőjéig vezette a piros-kékeket, a felejthetetlen menetelés során többek között a Paris Saint-Germain és a Manchester United is kapitulált a Sóstói Stadionban. Végül a Real Madrid elleni döntőben a hazai vereséget követően a Bernabeu-stadionban győzött a Vidi, és bár a kupa a Reálé lett, Májer Lajos gólja máig a fehérvári sport egyik legikonikusabb pillanata.

A mesteredző később tiszteletbeli elnökként segítette a MOL Fehérvár FC-t, majd 2018 óta, 84 esztendős korában bekövetkezett halálát követően a klub örökös tiszteletbeli elnökeként őrzi emlékét a fehérvári sportélet. Szobrának felállításáról 2022 áprilisában terjesztett be javaslatot Cser-Palkovics András a közgyűlés elé, amely támogatta azt. Ennek alapján a szobor a stadion északi homlokzata előtt kap helyet. Avatása vasárnap 18 órakor lesz, a Mezőkövesd elleni bajnoki (19.30) előtt. Az immár Fehérvár FC néven szereplő csapat az 5. fordulóban első győzelmére hajt a bajnokságban, mint megírtuk, régóta ez lehet a legrosszabb kezdése egy szezonban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek