7 hónapnál régebbi cikk

Székesfehérváron a legjobb kutyatáncosok
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
Székesfehérváron a legjobb kutyatáncosok

Húsz ország legjobb kutyatáncosai gyűltek össze városunkban, hogy összemérjék tudásukat. A Nyílt Európa Bajnokság egészen vasárnapig tart majd, ahol a látványos produkciók mellett, a felelős állattartás is kiemelt szerepet kap.

A világ legjobb kutyatáncosai gyűltek össze városunkban, hogy három napon keresztül bemutassák tánctudásukat, és megmérkőzzenek a legjobbnak járó címért. A dogdancing során, a gazdik és kutyusaik engedelmességi gyakorlatokat hajtanak végre zenére. A rendezvényen részt vett Juhász Anikó, háromszoros országos bajnok is, aki elmondta, a legnagyobb sikereket akkor lehet elérni, ha minél fiatalabb korban elkezdjük négylábú kedvencünknél az oktatást.  

A viszonylag fiatalnak számító kutyás sportág gyerekeknek is ajánlott, hiszen ahogy a rendezvény önkéntese mondja, a kutyus és gyerkőc is sokat tanulhat a kiképzés alatt a felelős állattartás fontosságáról.

"Minden kutyás sport jó kompetenciákat fejleszt. Éppen ezért a felelős kutyatartáshoz hozzájárul. Minden családnak aki állatot tart, vagy tervez, főleg ahol gyerek van, nagyon ajánlom azt, hogy gondolkodjanak el rajta hiszen a gyerekek nagyon fontos dolgokat tanulhatnak meg, hogyan kell gondoskodni az állatról, milyen igényei vannak, fejleszti az empátiát, úgyhogy ez egy szuper dolog" - tudtuk meg Gratzer-Sövényházy Edit, önkéntes szervezőtől.

A háromnapos rendezvény nyitó ünnepségén a város polgármestere is részt vett, és mindenkit arra biztatott, hogy látogasson el a hétvégén a versenyre, hiszen amellett, hogy látványos, egy fontos dologra is felhívja mindenki figyelmét.

"Ne felejtsük el, hogy ez mindig felhívja a figyelmet a felelős állattartásra, valamint arra is, hogy mi mindenre lehet egy kutya vonatkozásában gondolni, legyen az sport, egészségmegőrzés, nevelés ezek a kicsi, nagyon-nagyon őszinte állatok nagyon sok mindent adnak az embernek, fogadjuk el ezt a szeretetet" - mondta el a megnyitón Cser-Palkovics András.

A bemutatót négytagú zsűri pontozta, akik a technikai kivitelezésen túl a művészi értékeket is figyelték. A hétvégi székesfehérvári verseny több kategóriában zajlik egészen vasárnapig, amikor a top 10 küzdelmeit láthatják a nézők.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek