7 hónapnál régebbi cikk

Játékosan tanultak közlekedni a fehérvári Ezredéves Iskolában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Játékosan tanultak közlekedni a fehérvári Ezredéves Iskolában

Rollerrel, biciklivel, gyalogosan és teherkerékpárral közlekedve sajátították el a gyerekek legfontosabb szabályokat.

Májer László, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti főelőadója és Pásztor László, a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvári Területi Szervezetének titkára érkezett szerdán az Ezredéves Iskolába azért, hogy megtanítsák a gyerekeket a helyes közlekedésre gyalogosként, kerékpárosként, rolleresként.

Mint Nyiriné Godó Andrea, az Arany János EGYMI Ezredéves tagintézménynek vezetője mondja: a speciális nevelési igényű gyermekek esetében is nagyon fontos időről időre átismételni a legfontosabb tudnivalókat, ezért az ORFK szervezésében már hagyományosan rendszeresen lehetőséget teremtenek az ilyen és hasonló alkalmakra. 

Májer László elmondta: a speciális nevelést igénylő gyermekek különösen fogékonyak, szívesen vesznek részt a játékos formában történő oktatásokon. Közülük előbb-utóbb sokan az önálló közlekedésben is részt vesznek, fontos, hogy ismerjék az alapvető szabályokat azért, hogy mindenki hazaérjen.

A fiatalok örültek a játékos feladatoknak, rollerre pattantak, bicikliztek, a kisebbek közül sokan még a teherkerékpáros közlekedést is kipróbálták. A többi átlagos napon pedig a jövőben az itt tanultakat az udvaron felfestett saját tanpályájukon is tudják majd gyakorolni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek