6 hónapnál régebbi cikk

Haditorna verseny Székesfehérváron – a legjobbak az országos döntőn is indulhatnak
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Haditorna verseny Székesfehérváron – a legjobbak az országos döntőn is indulhatnak

Székesfehérvár adott otthont az Országos Haditorna verseny Fejér vármegyei döntőjének. A csapatok különböző fizikai és szellemi feladatokban mérték össze tudásukat, a legjobbak pedig továbbjutnak az országos döntőbe.

Lézerpuska lövészet, akadálypálya és gépkarabélyos váltófutás. Többek közt ezek a feladatok várták a középiskolás fiatalokból álló csapatokat az Országos Haditorna verseny Fejér vármegyei döntőjén. A résztvevők között voltak olyanok, akik bizonyos szempontból előnyt élvezhettek, hiszen kadét iskolából érkeztek.

"Az akadálypályát nagyon várom, élvezem, amikor inkább mozgósítunk vagy mozgunk. A futást nem nagyon kedvelem én személy szerint, viszont a mátrix, amikor csipogókat kell követni egy adott térkép szerint, az szeretjük" – mondta el Süle Róbert, a Hunyadi Mátyás Technikum tanulója.

Az előképzettség jelenthet előnyt, de természetesen más módon is fel lehetett készülni a versenyre, voltak olyanok is, akik nem először vesznek részt a megmérettetésen.

"Év közben semmilyen felkészülés sincs, csak lelkileg készülünk arra, hogy jövünk majd ide, de én amúgy is sportolok és az ide jó" – fogalmazott Bartha Sára, a  Székesfehérvári SZC Bugát Pál Technikum diákja.

A résztvevőket a már felsoroltak mellett, többek között katonai tereptan ismeretek és elsősegélynyújtó feladatok is várták, a program elsődleges célja azonban túlmutat a fizikális és szellemi gyakorlatokon.

"Alapvetően ugye felhívni a magyar honvédségre és a sportra a figyelmet, úgy gondolom, hogy ez a kettő nem elválasztható és a fiataloknak ráirányítani a figyelmét arra, hogy a magyar honvédségen keresztül tehetnek az egészségükért, illetve a honvédelemért, a hazáért is” – hangsúlyozta Németh Andor alezredes a MH KIKNYP 3. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka.

Németh Andor hozzátette, hogy az a csapat, amelyik megnyeri a Fejér vármegyei versenyt, jogot szerez arra, hogy részt vegyen az országos döntőn, amely majd jövő tavasszal kerül megrendezésre.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek