6 hónapnál régebbi cikk

A térképek rejtelmei
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
A térképek rejtelmei

A térképek rejtelmei, a világ fontos politikai, gazdasági, diplomáciai folyamatai 2023-ban. Mindezekről tudhattak meg információkat azok, akik ellátogattak az MCC soron következő előadására.

A világon térképek körül vesznek körül bennünket, de ritkán nézzük őket igazán tudatosan. A Mathias Corvinus Collegium soron következő előadásán a térképek szemléletformáló és illusztráló jellegét ismerhették meg az érdeklődők.

"Azért választottam ezt a témát, mert a mai világban az tapasztalható, hogy nem tudjuk értelmezni a térképeket, ami pedig alapvető lenne ahhoz, hogy a világunk történéseit el tudjuk helyezni, tudjunk róla, hol zajlanak" - nyilatkozta Östör Annamária az MCC képviselet-vezetője.

Az előadáson 23 olyan térkép volt napirenden, amelyek képesek arra, hogy változtassanak a világnézeten és bemutassák a világ 2023-as politikai, gazdasági és diplomáciai folyamatait. Szűcs Ádám, kutatótanár célja az volt, hogy próbáljon meg mindenki egy kicsit másként tekinteni a külvilágra.

Legközelebb november 2-án várnak mindenkit a szervezők az MCC épületébe, ahol a sport és a tanulás kapcsán felmerülő teljesítménykényszerről hallhatnak érdekes információkat a résztvevők egy pszichológus előadásában. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek