6 hónapnál régebbi cikk

Megválasztották az idei tanév elnökeit
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Megválasztották az idei tanév elnökeit

Kiderült, kik látják el a Diáktanács elnöki illetve alelnöki feladatait a 2023/24-es tanévben városunkban, tisztújítást tartott ugyanis a testület. Mint az új vezetőség mondja, a cél a diákélet színesebbé tétele.

A diákélet színesítése valamint a közösség összekovácsolása - ezek mentén kezdte meg elnökségét két évvel ezelőtt Csüri Bence. A Székesfehérvári Diáktanács tisztújító ülésén a leköszönő elnök vegyes érzelmekkel búcsúzott posztjától, hiszen ahogy mondta, családdá szerveződtek, valamint számos közös élménnyel gazdagodtak.

"Szerintem a pandémiás időszak után nagyon jól jöttek a programok, és újra össze tudtuk hozni a székesfehérvári diáktanáccsal a diákokat. Mindezt tettük úgy, hogy nemcsak a megszokott programokat szerveztük meg, hanem törekedtünk arra, hogy egy pezsgő diákélet legyen a városba"- monda el Csüri Bence.

Az egykori elnök beszámolt arról, hogy programjaik közül kifejezetten nagy népszerűségnek örvendett az éjszakai verseny a Sóstón, valamint a Diáktanács szakmai napja.

A választáson résztvevő fiatalokat a város polgármestere, Cser-Palkovics András fogadta, aki köszönetét fejezte ki a diákoknak. Mint fogalmazott, az önkormányzatnak nagy segítséget jelent a Diáktanács és a diákönkormányzati rendszer, amely ötletekkel, problémafelvetésekkel és javaslatokkal segíti a Székesfehérváron élő és itt tanuló fiatalokkal kapcsolatos döntéseket.

A testület új elnökévé Böhm Lászlót, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI diákját választották, míg az alelnökök Nagy Emese, Vaczula Dominik és Zsombok Zsófi Anikó lettek. A választás után a fiatalok diákfórumon is részt vehettek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek