5 hónapnál régebbi cikk

A férfiak egészségéért futottak fehérvári középiskolások
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
A férfiak egészségéért futottak fehérvári középiskolások

A Bugát Pál Technikum a Movember mozgalomhoz minden évben futást szervez azért, hogy felhívják a figyelmet a férfiak egészségére, a szűrővizsgálatok fontosságára.

A Movember mozgalom 2009-ben indult el hazánkban, azzal a céllal, hogy a férfiak figyelmét felhívja a prosztatarák megelőzését szolgáló szűrővizsgálatokra. Szerdán délelőtt a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Bugát Pál Technikumában álltak rajthoz középiskolás fiúk azért, hogy futással vigyék hírül a mozgalom, a szűrések, és a megelőzés fontosságát.

A futást Östör Annamária egészségügyi, sport- és fenntarthatósági tanácsnok indította el, aki híradónknak örömét fejezte ki, hogy évről évre egyre többen vesznek részt a figyelemfelkeltő programokon. 

A Bugát Pál Technikum, egészségügyi iskolaként immár három éve csatlakozik a Movember mozgalomhoz, ezzel próbálják felhívni a figyelmet arra, hogy a prosztatarák gyógyítható, ha korán felismerik a betegséget orvosok. A fiataloknak 1600 méteres távot kell teljesíteniük. Bár nem versenyként hirdették meg a sportos megmozdulást, az első három helyet díjazták.

A betegséggel élők száma meghaladja a 25 ezret. Mintegy négyezer új megbetegedést regisztrálnak, és mintegy 1700-an veszítik életüket a prosztatarák miatt évente. A futáson résztvevő fiatalok idén is hozzájárultak ahhoz, hogy ez a szám csökkenhessen.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek