5 hónapnál régebbi cikk

Második alkalommal lesz Ölelés az elfogadásért érzékenyítő rendezvény
·Hírekfogyatékkal élők·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Sziefert Richárd
Második alkalommal lesz Ölelés az elfogadásért érzékenyítő rendezvény
·Hírekfogyatékkal élők·Utolsó frissítés: undefined

December 3-án, vasárnap a fogyatékossággal élők világnapja alkalmából 2. alkalommal szervezik meg az Ölelés az elfogadásért érzékenyítő programot. A szervezők mindenkit arra buzdítanak, vegyen részt minden fehérvári az eseményen, hogy megmutathassuk, városunk élen jár az elfogadásban.

Kovács Szilvia, a Fehérvár Médiacentrum munkatársa a tavalyi évben szervezte meg első alkalommal az Ölelés az elfogadásért programot. Az esemény akkora sikernek örvendett, hogy idén december 3-án, vasárnap 9 óra 45 perctől ismét várnak mindenkit az érzékenyítő programra a fogyatékosság világnapján.

"Azt szeretném, ha egy nagy kört formálnánk, és egymás kezét megfogva körülölelnénk az Országalmát. Elhangoznak majd beszédek, ezeket követően pedig az adventi színpadon mindenféle produkciókat hallhatunk. Felhívtam az iskolák és a fogyatékosságot segítő intézmények vezetőit arra, hogy mindenki, aki szeretné magát megmutatni valamiben, az készüljön produkcióval és mutassuk meg azt, hogy nincsenek különbségek" - mondta el Kovács Szilvia.

Az előadások között versekkel, dalokkal és meglepetésekkel is készülnek a szervezők. Kovács Szilvia azt is elárulta, miért is fontos számára a társadalmi szerepvállalás a fogyatékosság elfogadása érdekében.

"Magam is egy különleges képességű kislányt nevelek, nagyon nagy nehézségeken megyünk át mi is családilag de látom azt, hogy nagyon sokan küzdenek hasonló problémákkal. Például, hogy nem mernek boltba menni mondjuk azokkal az autistákkal, akik a családban élnek, akik nehezebben viselkednek, nehezebben viselik a tömeget. De nem csak az autistákat mondhatnám, hanem például a fehér bottal élőket, a hallássérülteket.

December 3-án, vasárnap várják tehát az érintett családokat, szimpatizánsokat az Országalmánál, hogy az ép és sérült emberek közösen öleljenek körül, majd a Városház téren felállított színpadon, különböző csoportos, illetve egyéni produkciók, meglepetés vendégek várnak mindenkit. 

A Fehérvár TV összeállítása:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek